Mattijs van Bergen presenteert herfst/wintercollectie 2014 in Van Gogh Museum

Vrijdag 24 januari staat de Vrijdagavond in het Van Gogh Museum geheel in het teken van fashion. Na zijn succesvolle show voor de opening van de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam, toont Mattijs van Bergen zijn nieuwste collectie in het Van Gogh Museum. In deze collectie laat Van Bergen zien hoe Van Goghs werken op schilderachtige wijze geïntegreerd worden in plissé, silhouetten en prachtig gecombineerde materialen. Schilderijen als Amandelbloesem , Zonnebloemen en Boomwortels vormen de stoffen waarmee Mattijs zijn lijn heeft samengesteld. In het Van Gogh Museum worden creaties uit deze collectie gepresenteerd door elf-achtige modellen bij de werken van Van Gogh (bron: persbericht).

Mattijs van Bergen, winnaar van de Dutch Fashion Award 2012 én International Fashion Incubator Award 2012, opende op 23 januari de FashionWeek. Op vrijdagavond vertelt de ontwerper van 20.15 tot 20.30 uur in het museum hoe Van Goghs schilderijen hem tot zijn nieuwe lijn inspireerden en in welke stappen hij de schilderijen creatief en innovatief naar fashion vertaalde. Van 20.30 tot 21.00 uur toont hij zijn kleding te midden van de schilderijen van Van Gogh op zaal.

Naast het bewonderen van de lijn van Mattijs van Bergen, kunnen bezoekers zelf werken aan een kledingstuk waarin Van Gogh zichtbaar en voelbaar is, tijdens workshops van ontwerper Borre Akkersdijk. Deze modeglobetrotter volgde zijn opleiding in Eindhoven en New York en werkte in Parijs als trendwatcher bij Studio Edelkoort en in Beijing. Naast ontwerper van kleding ziet zichzelf meer als textielontwikkelaar, waarbij hij met een industriële breimachine modelandschappen in kleding maakt. Tijdens de doorlopende workshops op deze Vrijdagavond kunnen bezoekers van het Van Gogh Museum met Borre werken aan een bijzonder kledingstuk waarin de contouren van Van Goghs schilderijen niet alleen zichtbaar, maar ook voelbaar zijn.

Iedere Vrijdagavond is het Van Gogh Museum tot 22.00 uur open met live muziek, documentaires, dans, dj’s, live vj performances en workshops. Met deze Vrijdagavond-programmering laat het museum zien hoe hedendaagse kunstenaars nog steeds door thema’s uit Van Goghs leven en werk geïnspireerd worden.

Lees ook:Van Gogh Museum verhuist topstukken naar Hermitage
Lees ook:Van Gogh Museum compleet nieuw ingericht
Lees ook:Eén miljoen keer met interactieve tour door museumcollectie Van Gogh Museum
Lees ook:Première LOVING VINCENT in het Van Gogh Museum
Lees ook:Goed Geld Gala: genereuze bijdrage BankGiro Loterij voor culturele sector

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>