Berefeest in Ouwehands Dierenpark

Zondag 1 september organiseert Alertis, stichting voor beer- en natuurbescherming, het jaarlijke Berefeest in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Tijdens dit familie-evenement staat de dierentuin de hele dag in het teken van de beren. In en rond Het Berenbos is er van alles te doen, met als uitsmijter de Beregoeie-doelen-veiling onder leiding van Bamboo Bill (bron: persbericht).

Bamboo Bill staat zijn mannetje, maar het zal voor deze gelouterde avonturier ook even spannend zijn als hij voor het eerst in zijn leven veilingmeester wordt! Maar met een ervaren notaris aan zijn zijde zal onze avonturier ook deze uitdaging ongetwijfeld tot een goed einde weten te brengen. De opbrengst van deze veiling is bestemd voor Het Berenbos, beren in nood en beren in het wild. Op de veilinglijst staan naast exotische items zoals ‘Dineren tussen de beren’ en ‘Een dagje beren verzorgen’ ook vele kunstzinnige en decoratieve spullen: het bereschilderij van Phillipp Jordan, canvassen met prachtige foto’s van de Berenbos beren, berenknuffel pakketten, etc. Bezoekers zijn vanaf 15.30 uur welkom in de Pássaro, direct achter de ingang van de dierentuin.

Elk jaar biedt Alertis haar donateurs en relaties een feestelijke dag aan in en rond Het Berenbos in Ouwehands Dierenpark. Tijdens dit Berefeest kunnen kinderen zich laten schminken tot beer of wolf, meedoen met berenmemorie en het geluidenspel, en natuurlijk de beren bekijken. Bij diverse stands wordt informatie gegeven over de beren, en liggen leuke spulletjes zoals T-shirts, spreekbeurtpakketten en verjaardagskalenders. Donateurs van Alertis hebben voor dit feest toegangsbewijzen ontvangen, maar alle bezoekers van de dierentuin kunnen op deze dag meedoen met de festiviteiten.

Alertis, bekend van Het Berenbos in Rhenen, beschermt de beer in het wild en helpt de beer in nood. In de afgelopen 20 jaar heeft de stichting veel beren die onder dieronvriendelijke omstandigheden leefden kunnen helpen. Een aantal van hen heeft een veilig onderkomen gekregen in Het Berenbos in Rhenen. Denk aan Mackenzie, de dansbeer uit Bosnië, Mascha de beer uit het Russisch Staatscircus en Dadon, de beer uit Moskou die, gekleed in een jurkje, optredens gaf op een fietsje. Alertis zet zich sinds de oprichting in voor beren in nood, en zal dat blijven doen.

Het is ook belangrijk om de beer in zijn eigen natuur te beschermen. Beren kunnen een bedreiging vormen voor schaapskuddes, boomgaarden en bijenkorven en ze komen op menselijk afval af. Alertis ondersteunt mensen, die in dezelfde gebieden wonen als waar beren leven, door ze bijvoorbeeld herdershonden en elektrisch hekwerk te geven. Ook stimuleert Alertis de productie en het gebruik van zogenaamde ‘bear-proof’ afvalbakken. Door dit soort maatregelen komen beren niet te dicht bij mensen, worden gevaarlijke situaties voorkomen en lopen de beren minder risico om gedood te worden.

Lees ook:Ouwehands Dierenpark redt laatste beren uit gruwelijk fokstation Bulgarije
Lees ook:Telekids Fandag in Ouwehands Dierenpark Rhenen
Lees ook:Ouwehands Dierenpark Rhenen ziet bezoekersaantallen in 2014 groeien naar recordaantal
Lees ook:Ouwehands Winterland in dierenpark Rhenen
Lees ook:Ouwehands Winterland in Ouwehands Dierenpark Rhenen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>