Koningin opent Floriade 2012 in Venlo

Koningin Beatrix opent woensdagmiddag 4 april 2012 de Floriade 2012 in Venlo: de Wereld Tuinbouw Expo vindt eens in de tien jaar plaats. Thema: ‘Doe mee aan het theater van de natuur’. Vanaf donderdag kan het publiek tot 7 oktober een half jaar ‘kijken, ruiken, voelen en proeven aan het beste dat de tuinbouw te bieden heeft’, in een park van 66 hectare groot met meer dan honderd tuinen en paviljoens. De inzendingen komen uit meer dan veertig landen.

Daarnaast zweeft de langste kabelbaan van Nederland boven de tuinen, in er een doorlopende indoor bloemenshow en zijn er allerlei activiteiten. De plek waar het park is aangelegd, sluit naadloos aan bij het bosgebied in Noord-Limburg. Het terrein telt vijf themavelden (‘werelden’), elk met een eigen decor, programma en activiteiten. Iedere Floriadedag eindigt met het Floriade Anjer Concert door (over een half jaar uitgesmeerd in totaal 180) Limburgse Harmonie- en fanfareorkesten en bigbands. Tickets: zie website. Vanaf NS-station Venlo rijden shuttlebussen. 

Lees ook:Almere krijgt Floriade 2022
Lees ook:Tuinbouwvakbeurs Horti Fair in de RAI
Lees ook:Koning opent HISWA te Water 2013
Lees ook:Het is weer aspergetijd
Lees ook:Mystery Land op de Floriade bij Hoofddorp

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>