CORPUS ‘reis door de mens’ nu ook in Madurodam

IMG_20161012_163441Dinsdag 18 januari 2011 opende burgemeester Els Timmens van Oegstgeest in Madurodam de miniatuurversie van CORPUS ‘reis door de mens’. Volgens Timmens ‘moet je in Nederland een groots gebouw zijn’ om in de miniatuurstad in Den Haag een plaats te krijgen. Op een schaal van 1:25 komt het museum te staan in de buurt van het Groninger Museum, het Evoluon en het voetbalstadion.

 

Bezoekers kunnen het hart van CORPUS voelen kloppen, door op een speciaal voor Madurodam ontworpen plaat te gaan staan. ‘CORPUS is een bijzonder gebouw van buiten, met binnen een geweldige educatie attractie. Ook daarvoor bent u in Oegstgeest welkom’, zei Timmers. CORPUS werd in 2008 door de Koningin geopend. Het museum biedt de bezoekers een spectaculaire reis door een 35 meter hoog lichaam. Via verschillende orgaantheaters ervaart de bezoeker hoe het lichaam er van binnen uitziet en hoe het lichaam werkt. CORPUS ontvangt 225.000 bezoekers per jaar. Madurodam werd in 1925 opgericht ter nagedachtenis aan oorlogsheld George Maduro, met als doel geld inzamelen voor goede doelen voor kinderen. Sinds de oprichting hebben ruim 50 miljoen bezoekers het miniatuurstadje bezocht en zijn er miljoenen euro’s aan goede doelen geschonken. Madurodam wordt regelmatig met nieuwe miniaturen van gebouwen in Nederland ‘ververst’.

Lees ook:Koningin opent Corpus: ‘reis door de mens’ in Oegstgeest
Lees ook:Madurodam vijf maanden dicht voor verbouwing
Lees ook:Meest gelezen in maart 2008
Lees ook:Sesamstraat in Madurodam
Lees ook:Prinses Margriet op wereld TBC dag bij Corpus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>