Sesamstraat in Madurodam

Van donderdag 13 maart tot en met 26 oktober wordt Madurodam omgetoverd tot Ienemienie-stadje uit Sesamstraat. Acteur Aart Staartjes, ‘Meneer Aart’ in de tv-serie, opent woensdag de expositie ‘Sesamstraat in Madurodam’. Het ministadje zorgt ieder jaar voor een leuke attractie in de expositieruimte. Er komen veel kinderen, daarom werd dit jaar gekozen voor Sesamstraat: educatief amusement. De kinderen krijgen een paspoort met opdrachten die ze kunnen uitvoeren. Doe-spellen, een leeshoek, tekenen en knutselen bij Bert en Ernie, uitleven in het Broccolibos, rekenen bij Graaf Tel, luisteren naar verhalen in de duinen van Sesamstraat en op de foto met de levensgrote Bert, Ernie of Elmo. Het peuter –en kleuterprogramma loopt sinds 1969 in Amerika en inmiddels in 130 landen. In Nederland begon de NOS in 1976 ermee; tegenwoordig produceert de NPS het programma voor Z@ppelin.


Madurodam
opende in 1952 als oorlogsmonument en als charitatieve stichting. De initiatiefnemers waren mevrouw Boon-van der Starp en de heer en mevrouw Maduro. De eerste zocht geld voor de behandeling van patiënten met tuberculose. Ze zag in het Engelse Beaconsfield een miniatuurstadje, dat zoveel geld opbracht, dat jaarlijks een groot deel van de inkomsten naar ziekenhuizen kon gaan. Het echtpaar Maduro wilde een monument oprichten voor hun enige zoon George, die in februari 1945 overleed als gevangene in Dachau. Het ‘stadje met de glimlach’ kwam tot stand met steun van grote bedrijven. In 1996 werd het uitgebreid met onder andere een tentoonstellingshal. De expositie is gratis voor bezoekers van Madurodam. Openingstijden: 10.00 tot 18.00 uur (zie website voor extra tijden). De toegang tot Madurodam kost € 11,75 en € 9,75 voor kinderen van 3 tot en met 11 jaar; 65plussers betalen € 12,75.

Lees ook:Madurodam vijf maanden dicht voor verbouwing
Lees ook:CORPUS ‘reis door de mens’ nu ook in Madurodam
Lees ook:Erica Terpstra opent Pluk in Madurodam
Lees ook:Zapp Sinterklaasfeest in de Jaarbeurs Utrecht
Lees ook:Kinderactiviteiten herfstvakantie

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Sesamstraat in Madurodam

  1. Pingback: Hoera, de pretparken gaan open | Eropuit

  2. Pingback: Pretparken in de zomer langer open | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>