Kinderboekenweek 2015 begint dinsdag 6 oktober met Kinderboekenbal in Rotterdam

Woensdag 7 oktober begint de 61e editie van de Kinderboekenweek. De jaarlijkse week ter promotie van het Nederlandse kinderboek duurt tot en met zondag 18 oktober. Thema dit keer is ‘Raar maar waar’. Dinsdagavond vormt het Kinderboekenbal in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam de opening, met de uitreiking van de jaarlijkse prijzen.

Zo is er de Gouden Griffel voor het mooiste Nederlandstalige kinderboek, de Gouden Penseel voor de mooiste illustraties in kinderboeken en het Gouden Palet voor een buitenlandse illustrator. Zondag 18 oktober is de Kinderboekenruil. In scholen, bibliotheken, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en boekwinkels vinden allerlei activiteiten plaats rond kinderboeken. Het Kinderboekenweekgeschenk dit jaar is ‘Per ongelukt’ van Simon van der Geest, gratis bij aankoop van tenminste 10 euro aan kinderboeken. Voor de jongsten is er het prentenboek ‘Speeltuin’ van Mies van Hout, te koop voor 5 euro.

Lees ook:Kinderboekenweek 2016 start dinsdag 4 oktober met Kinderboekenbal
Lees ook:Kinderboekenweek 2017
Lees ook:Kinderboekenweek 2014 van start
Lees ook:Kinderboekenweek 2012
Lees ook:Kinderboekenweek 2011 van start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>