Kinderboekenweek 2011 van start

Woensdag 5 tot en met zaterdag 15 oktober 2011, vlak voor de herfstvakantie,  is het Kinderboekenweek: sinds 1955 de jaarlijkse week ter promotie van het Nederlandse kinderboek (2013: klik hier). In scholen, bibliotheken, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en boekwinkels vinden allerlei activiteiten plaats rond kinderboeken. Thema dit jaar is: ‘Superhelden, over dapper durven zijn’. Het Kinderboekenweekgeschenk dit jaar is: ‘Bert en Bart redden de wereld’ (zie afbeelding). Bij besteding van minimaal tien euro aan kinderboeken is het gratis.

 

Op het Kinderboekenbal, de dag voor het begin van de Kinderboekenweek, ontving Simon van der Geest de Gouden Griffel voor zijn boek ‘Dissus’. Daarnaast werden de Zilveren Griffels uitgereikt. Voor de Gouden Griffel komen alleen Nederlandstalige boeken in aanmerking; voor de Zilveren Griffel ook vertaalde boeken. Voor de mooiste illustraties in kinderboeken wordt jaarlijks de Gouden Penseel uitgereikt, dit jaar aan Blexbolex voor ‘Seizoenen’. De originele tekeningen van alle winnaars van de Vlag & Wimpels, Zilveren Penselen en de Gouden Penseel 2011 zijn tot en met 21 november te zien in het Rijksmuseum in Amsterdam. Zondag 16 oktober is we er een Kinderboekenmarkt bij stations Den Haag Centraal.

Lees ook:Kinderboekenweek in het teken van poëzie
Lees ook:Kinderboekenweek 2010
Lees ook:Kinderboekenweek 2013 van start
Lees ook:Kinderboekenweek 2015 begint dinsdag 6 oktober met Kinderboekenbal in Rotterdam
Lees ook:Kinderboekenweek 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>