Herman Pieter de Boer overleden

Liedjesschrijver, journalist en schrijver Herman Pieter de Boer is kort na middernacht in Eindhoven oeverleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. Hij was al langere tijd ziek en werd 85 jaar. De Boer liet een omvangrijk oeuvre na: verhalen, gedichten, columns, romans, hoorspelen en liedteksten. Zijn liedjes haalden vaak de hitlijsten, zoals de vertaling ‘Laat me’  voor Ramses Shaffy, ‘Visite’ voor zijn toenmalige partner Lenny Kuhr, ‘Annabel’ en ‘Thuis ben’  voor Hans de Booij en ‘Maar vanavond’ voor Gerard Joling.

Hij schreef ook meerdere liedjes voor Kinderen voor Kinderen van de VARA, zoals ‘Ik heb zo waanzinnig gedroomd’  en ‘Op een onbewoond eiland’. De Boer werd koninklijk onderscheden (Officiet in de Orde van Oranje-Nassau) en kreeg verschillende prijzen, waaronder een Gouden Harp. Tot zijn bekendste boeken behoren ‘De vrouw in het maanlicht’ en ‘Het herenhotel’. Een opvallend project was het Gebarenboek, dat hij met tekenaar Pat Andrea maakte.

Lees ook:Pampus opnieuw onbewoond eiland
Lees ook:Gerard Joling in Spaarnwoude
Lees ook:Burgemeester grijpt in: Joling en Froger wel op Jordaan Festival
Lees ook:TROS Muziekfeest op het Plein in Bergen op Zoom
Lees ook:Gerard Joling met Stout & Nieuw in Ahoy

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>