Amateur-videobeelden koningshuis gezocht

IMG_20161012_132808Dinsdag 23 juli start het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid de campagne Mijn Band met Oranje, waarin wordt gevraagd naar  amateur-videobeelden vanaf 1980 over alles dat te maken heeft met het Koninklijk Huis. Aanleiding is de viering van 200 jaar Koninkrijk. De NOS maakt van het geselecteerde materiaal een film, die in de week van Koningsdag 2014 wordt uitgezonden. Van de film verschijnt een uitgebreide versie op dvd.

Beeld en Geluid bezit al veel amateur-materiaal van voor 1980 op smalfilm. In de jaren ‘80 werd videoapparatuur betaalbaar en nam het filmen door amateurs een grote vlucht. Beeld en Geluid wil de collectie uitbreiden om het archief completer te maken en veilig te stellen voor komende generaties. Veel materiaal staat op tape, dat na verloop van tijd in verval raakt. Iedereen kan zich via de website aanmelden met relevant materiaal van 1980 tot nu insturen. Het is het eerste grote project van het Amateur Platform van Beeld en Geluid, dat amateurfilms digitaliseert en archiveert. Het platform is in opbouw. Later dit jaar wordt meer bekendgemaakt over het platform en het inzamelen van materiaal over andere onderwerpen.

Lees ook:EYE Home Movie Day met amateurbeelden van Amsterdam
Lees ook:Leven met Oranje in Beeld en Geluid Hilversum
Lees ook:Cinemini: films en spel voor de allerkleinsten in EYE
Lees ook:Beatlesfilm ‘A Hard Day’s Night’ donderdag 3 juli eenmalig in Pathé Tuschinski
Lees ook:Hilversum in de ban van de Top 2000

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>