19 t/m 29 mei: Week van het Nederlands Bier in het teken van vijfjarig jubileum

IMG_20160518_132238Donderdag 19 mei tot en met 29 mei pakt de Week van het Nederlandse Bier groots uit: de jaarlijks terugkerende week waarin het bier van eigen bodem centraal staat, viert zijn vijfjarig jubileum. Tijdens de Week kan men onder andere genieten van proeverijen, bier- & gastronomieactiviteiten en bierwandeltochten. De start van de week is traditiegetrouw het Nederlands Bierproeffestival in de Haagse Grote Kerk (19 tot en met 21 mei), met 150 soorten Nederlandse bieren gepresenteerd door 40 brouwerijen. In het laatste weekend (28 en 29 mei) openen de Nederlandse brouwerijen hun deuren voor publiek (bron: persbericht).

Henri Reuchlin, voorzitter Stichting Week van het Nederlandse Bier: ‘Het aantal brouwerijen blijft stijgen en inmiddels telt ons land er al meer dan 300. Bovendien zien we het aantal Nederlandse biersoorten ook nog steeds groeien en heeft de bierliefhebber tegenwoordig een zeer ruime keuze. Kortom, de Nederlandse biersector is volop in beweging en toont zijn innovatieve karakter. Daar zijn we als Stichting erg trots op en de jubileumeditie van de Week van het Nederlandse Bier is een mooie gelegenheid om dat eens goed met elkaar te vieren!’

Een groot aantal partijen organiseert tijdens de Week van het Nederlandse Bier iedere dag tal van biergerelateerde activiteiten. Het publiek krijgt onder andere de kans om te ontdekken hoe bieren worden gebrouwen. In het laatste weekend openen brouwerijen in heel Nederland hun deuren voor het publiek. De opening van de week zal groots gevierd worden met het Nederlandse Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag, waarbij er dit jaar ook heerlijk gegeten kan worden op het foodtruckplein. Tevens vinden er tal van muzikale optredens plaats van diverse bands en dj’s.

De Week van het Nederlandse Bier is een initiatief van Stichting Week van het Nederlandse Bier. In de stichting heeft de Nederlandse biersector zicht verenigd met als doel het bier van eigen bodem te promoten en Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van bier. In de Stichting Week van het Nederlandse Bier zitten afgevaardigden van: Nederlandse Brouwers, Klein Brouwerij Collectief (KBC), Alliantie van Bier Tapperijen, Mitra Slijterijen, de niet-gebonden onafhankelijke brouwers, Bier&cO, Bierburo, Birdy Publishing / Bier! magazine en Bier Consumenten vereniging PINT.

Lees ook:Week van het Nederlandse Bier
Lees ook:Week van het Nederlandse Bier
Lees ook:Proef de Lente tijdens Lentebierwandeling Leiden
Lees ook:Winterbier Festival 2012 Gouda
Lees ook:PINT Winterbierfestival 2011 in Gouda

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>