Bloemetjesmarkt Groningen op Goede Vrijdag

bloemenjaarmarkt2010-048[1]Op Goede Vrijdag 3 april vindt traditiegetrouw in Groningen ieder jaar de Bloemetjesmarkt plaats (2016: klik hier). De bloemenjaarmarkt is de grootste bloemen- en plantenmarkt van het noorden en trekt jaarlijks meer dan honderdduizend bezoekers uit Nederland en Duitsland. Van 9.00 tot 17.00 uur ruikt het in de hele binnenstad naar de lente. Ruim honderd martkkooplieden hun waren aan: snijbloemen, kamerplanten, bloembollen, zaaigoed, tuin- en kuipplanten, gereedschap en accessoires.

Ze staan verspreid over de hele binnenstad: op de Grote Markt, het Waagplein, de Vismarkt, het A-Kerkhof en in de Oude Ebbingestraat. Naast kramen is er ook entertainment en zijn er verschillende activiteiten. Bezoekers kunnen hun aankopen tussen 9.00 en 18.00 uur gratis ‘stallen’ in het Bloemendepot voor de ABN-AMRO op de Grote Markt, zodat ze hun handen vrij hebben om verder door de stad te kunnen struinen.

Lees ook:Goede vrijdag: Bloemenjaarmarkt Groningen – de ‘Bloemetjesmarkt’
Lees ook:Goede Vrijdag Bloemenjaarmarkt in Groningen
Lees ook:Bloemenjaarmarkt Groningen
Lees ook:Bloemenjaarmarkt Goede Vrijdag Groningen
Lees ook:Bloemenjaarmarkt Groningen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>