Bloemenjaarmarkt Groningen

bloemenjaarmarkt2010-048[1]Ieder jaar staat de stad Groningen op Goede Vrijdag in het teken van alles wat groeit en bloeit, tijdens de Bloemenjaarmarkt: de grootste bloemen- en plantenmarkt van Noord-Nederland (2014: klik hier). De markt heet in de volksmond Bloemetjesmarkt en vindt plaats op vrijdag 29 maart tussen 9.00 en 17.00 uur. Het evenement trekt ieder jaar meer dan honderdduizend bezoekers. Meer dan honderd marktkooplieden bieden verspreid over de hele binnenstad hun waren aan. De kramen staan op de Grote Markt, het Waagplein, de Vismarkt, het A-Kerkhof en in de Oude Ebbingestraat. Naast kramen is er ook entertainment met verschillende activiteiten.

Bezoekers kunnen hun aankopen tussen 9.00 en 18.00 uur gratis ‘stallen’ in het Bloemendepot op de Grote markt., zodat ze hun handen vrij hebben om verder door de stad te kunnen struinen. Op het dak van het Bloemendepot draait een Dj muziek. RTV Noord zendt live uit vanaf de Grote Markt van 10.00 tot 16.00 uur. Als aanvulling op bloemen is er in het Ebbingkwartier een groenmarkt: de traditionele Bloemetjesmarkt biedt bloemen en planten als sierobject, op de Groenmarkt ligt de focus op het nut van bloemen en planten, bijvoorbeeld als voedselbron of grondstof voor kleding.

Lees ook:Goede Vrijdag Bloemenjaarmarkt in Groningen
Lees ook:Bloemenjaarmarkt Goede Vrijdag Groningen
Lees ook:Goede vrijdag: Bloemenjaarmarkt Groningen – de ‘Bloemetjesmarkt’
Lees ook:Bloemetjesmarkt Groningen op Goede Vrijdag
Lees ook:Goede vrijdag: Bloemetjesmarkt Groningen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>