Chinees Nieuwjaar Festival Den Haag

Donderdag 19 februari is het Chinees Nieuwjaar: dan gaat het Chinese Jaar van de Geit in (2016: klik hier) in. Hoogtepunt voor de Chinese gemeenschap is de jaarlijkse viering in Den Haag Chinatown: het Chinees Nieuwjaar Festival op zaterdag 21 februari. Om kwade geesten te verdrijven en het goede te verwelkomen, wordt altijd veel vuurwerk afgestoken: honderdduizend klappers en schitterend siervuurwerk. Daarnaast speelt de Chinese leeuwen- en drakendans een belangrijke rol. De leeuw staat symbool voor geluk en voorspoed, de draak voor hogere afkomst en macht.

De hele dag is het feest in het stadhuis en in Chinatown. De openingsceremonie begint om 13.00 uur op Q-park Bijenkorf. Een half uur later vertrekt hier de Optocht van de Dranken- en Leeuwendans met vuurwerk. Op het Q-park Bijenkorf staat van 11.00 tot 18.00 uur de Chinese markt Asian Food Court, ‘s middags zijn er verschillende optredens en om 17.30 uur begint op deze locatie de afsluitingsceremonie. In het Stadhuis zijn van 11.00 tot 17.00 uur diverse optredens. Voor de Chinezen is het vooral een familiefeest, met lekker eten en drinken.

Lees ook:Chinees Nieuwjaar Festival Den Haag
Lees ook:Chinees Nieuwjaar Festival in Den Haag
Lees ook:Chinees Nieuwjaar Festival 2012 Den Haag
Lees ook:Zaterdag 13 februari: Chinees Nieuwjaar Festival Den Haag
Lees ook:Chinees Nieuwjaar in Den Haag, Amsterdam en Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>