Jubileumeditie BBB Vakbeurs in Maastricht

MECC Maastricht is van maandag 6 tot en met woensdag 8 oktober het domein van de 60e editie van de BBB Maastrircht, de jaarlijkse orecavakbeurs voor professionals. De oudste horecavakbeurs van de Benelux viert haar diamanten jubileum, met als slogan ’60 jaar meesterschap in Bourgondische Gastvrijheid’. Het horecaspektakel biedt onder meer biertapwedstrijden, speciaalbieren, kookworkshops, Euregionale kookwedstrijden, Wijntheater, Trendstreet, Foodvillage, Proefplein, het netwerkplein Place des Amis en nieuw dit jaar: Villa BBB, met advies en aanbod op het gebied van interieur en horecainrichting.

Bij de kookwedstrijden zijn dit jaar veel Belgische deelnemers. Leden van Koninklijke Horeca Nederland (KNH) hebben gratis toegang. Tegelijkertijd vindt in de MECC Folie Culinaire plaats, de opvolger van de succesvolle European Fine Food Fair (EFFF), de vakbeurs voor internationale topgastronomie. Bezoekers van de BBB hebben voor 20 in plaats van 40 euro toegang tot deze tweede beurs. Toegang BBB: zie website. Na de beurs (dagelijks van 11 tot 18 uur) is er een avondprogramma (Château Maestricht, le saison culinaire) met live muziek, speciale BB-menu’s en proeverijen. In 1954 vond in hotel Schaepkens in Valkenburg de eerste BBB plaats, in de vastentijd tussen carnaval en Pasen. Het werd de Brood- en Banketbakkers Beurs (BBB) genoemd, maar er werd ook al stevig gekookt door koks, ingehuurd door standhouders.

Lees ook:Eten en drinken op niveau in Maastricht
Lees ook:Week van de Gastronomie in Maastricht
Lees ook:Creativiteitsbeurs in Maastricht
Lees ook:Tattoo Conventie en Erotiek aan de Maas in MECC Maastricht
Lees ook:Horecava 2012 in RAI Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>