Halloween 2012 in Nederland

Woensdag 31 oktober is het Halloween, maar dit weekend is het op verschillende plaatsen in het land griezelen en grollen geblazen (2013: klik hier). Zaterdag 27 oktober is het de Nacht van de Nacht en gaat de wintertijd in. Halloween luidt de overgang van de zomer naar de winter in: in de oudheid het moment waar de mensen dachten dat het dodenrijk het dichtst bij de bewoonde wereld stond en geesten van gestorvenen in levenden konden floepen. De Katholieke kerk maakte daar in de 9e eeuw Allerheiligen van: nabestaanden herdenken op 1 november. De Protestanten schaften dat in de 16e eeuw af, maar de Britten en de Ieren hielden Halloween in ere en namen het mee naar Amerika. Iedere Canadese en Amerikaanse stad organiseert Halloweenfeesten en -optochten. Dat waaide over en sinds een aantal jaren valt er in Nederland ook steeds meer te griezelen. Een greep uit het aanbod  (suggesties zijn welkom onder plaats reactie):

 

Amsterdam, Pathé Tuschinksi: Mr. Horror’s Halloween Horror Show.  Horrormarathon in de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27/10, met premières van ‘The Awakening’, ‘Paranormal Activity 4’, ‘Sinister’ en ‘Silent House’. De Halloween Horror Show komt voort uit het roemruchte Weekend of Terror, dat in de jaren ’80 en ’90 in Tuschinski plaatsvond. Ook in andere Pathé bioscopen in het land kan in de nacht van 26 op 27 oktober gegriezeld worden.

Amsterdam Halloween: The End is Near Party in het Westerhorrorpark en de FOX Amsterdam Halloween Parade vanaf 20.00 uur door de binnenstad (27/10). Dead Famous (Odeon, 27/10). Abc’s Famous Halloween Party (Sugar Factory, 27/10).

Bourtange (Gr): Magisch Samhain (27-28/10).

Den Haag: Happy Halloween (Drievliet, t/m 28/10).

Dronten, Walibi Holland: Halloween Fright Nights (26-28/10, tot 22.00 uur).

Lisse: Halloween op Keukenhof (28/10).

Nijmegen: Excellent Halloween (Matrixx, 27/10).

Rotterdam: Cruise of Terror (Schip de Ameland, 27/10). Diergaarde Blijdorp: ZOOWild (t/m 28/10) en EngeDierendag (28/10).

Rijswijk: Gothic & Fantasy Beurs (Expo Rijswijk, 27-28/10).

Sevenum (Li): Halloweenweekend in Toverland (26-27/10).

Lees ook:Halloween in Nederland – feesten, markten en optochten
Lees ook:Halloween 2013 in Nederland
Lees ook:Halloween in Nederland – optochten, feesten en markten
Lees ook:Halloween 2016 in Nederland: optochten, markten en events
Lees ook:Halloweenfeesten 2011 in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>