Bacchus Wijnfestival viert twee weekenden feestje in Amsterdamse Bos

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

In juni staat het Bacchus Wijnfestival twee weekenden achter elkaar op de agenda. Het Amsterdamse Bos wordt vrijdag 10 tot en met zondag 12 en vrijdag 17 tot en met zondag 19 juni omgetoverd tot een feestje van wijn, eten en muziek. Het festivalterrein opent vrijdag om 16.00 en de overige dagen om 14.00 uur en sluit vrijdag en zaterdag om 23.00 en zondag om 22.00 uur. Kaarten zijn Tickets: zie website.  Een ‘Dik Voor Mekaar’ kaart is één dag entree, een glas bubbels bij binnenkomst en 20 munten voor eten en drinken, à € 47,50. Aan de deur zijn (beperkt) kaarten te koop voor € 17,50 (bron: persbericht).

In de hoofdrol staan meer dan 300 wijnen, heerlijk eten van tientallen mobiele keukens en fijne muziek, waarvoor bekende clubs zijn aangetrokken. Chicago Social Club, 22Tracks, Festimi, Frits, Disco Dolly en Vrijmibodisco zorgen voor een indrukwekkende line up. Zes dagen lang is iedere dag een andere expert de baas van het podium. Uit alle hoeken van de wereld vind je hier de beste wijnen per glas en per fles. Op het terrein staan veel proeverijen. Doe in Het Wijnlokaal mee aan de ‘Cheese War’ en bepaal wat beter past bij de kazen van Fromagerie Kef, een heerlijk IPA biertje van Bier&cO of een rode klapper van Okhuysen.

Bij binnenkomst krijg je direct een Royal Leerdam wijnglas dat je mee naar huis mag nemen. Achter iedere wijn schuilt natuurlijk een interessant verhaal om uren over te praten, maar het genieten staat voorop. Eet je graag een oester bij een strakke Chablis of drink je een vette Chardonnay bij een nog vetter broodje entrecôte? Een keur aan culinaire hoogstandjes van pop-up restaurants en mobiele keukens zijn te vinden in het Amsterdamse Bos. Neem een tafeltje bij Etikette, Brasserie van Baerle, Terpentijn of Jacobsz. Of smul bij één van de vele mobiele keukens op het festival. Proef jij blind het verschil tussen rosé en witte wijn? Bacchus Wijnfestival daagt je uit!

Lees ook:Bacchus Wijnfestival viert feestje met Douwe Bob en Extince in Amsterdamse Bos
Lees ook:Bacchus Wijnfestival in Amsterdamse Bos: muziek, eten en wijn
Lees ook:Het Weekend van de Rollende Keukens 2012
Lees ook:Weekend van de Rollende Keukens Westergasfabriek Amsterdam
Lees ook:Weekend van de Rollende Keukens in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>