Bacchus Wijnfestival viert feestje met Douwe Bob en Extince in Amsterdamse Bos

@Erik Feenstra

Met een muzikale en culinaire line-up om letterlijk je vingers bij af te likken is Bacchus Wijnfestival vanaf 9 juni weer terug. Het goddelijke festival viert de vrijdag 9 tot en met zondag 11 en 16 tot en met 18 juni een feestje in het Amsterdamse Bos met artiesten als Douwe Bob, Extince, The Flexican en Erick-E. Culinair platform MUNCHIES is aanwezig met een eigen restaurant en natuurlijk vloeit de wijn van tien wijnwinkels uit Groot-Amsterdam rijkelijk. Nieuw dit jaar is de honden photobooth, speciaal voor viervoeters en eigenaars die zich voor de eeuwigheid willen vastleggen (bron: persbericht).

De wijnwinkels presenteren uit alle hoeken van de wereld presenteren de wijnwinkels hun beste wijnen per glas en per fles. Een glas wijn begint bij € 3,-, maar voor diegene die zich echt als God in Frankrijk voelt is er ook een glas Cristal voor ietsjes meer. Bij binnenkomst krijg je direct een eigen wijnglas dat je mee naar huis mag nemen. Achter iedere wijn schuilt natuurlijk een interessant verhaal om uren over te praten, maar het genieten staat voorop.

Sterrenchefs bij MUNCHIES-restaurant
Van wijn drinken krijg je natuurlijk de munchies en daar weten de vrouwen en mannen van het gelijknamige platform wel raad mee. Samen met sterrenchefs Chris Naylor (restaurant Vermeer), Ivan Beusink (RIJKS), Alain Caron (Café Caron) en Nel Schellekens (ex De Gulle Waard), Tosao van Coevorden (De Japanner), Marnix Benschop (ex Noma) en Alexander Wong (FG Restaurant) serveren zij dagelijks dertig couverts. Snel bij zijn dus. Voor wie deze gastronomische boot mist is er natuurlijk ook veel lekkers bij de foodtrucks en zijn er proeverijen van onder andere Paul Mas.

Een muzikaal feestje
Is het nu de fijnbesnaarde stem van Douwe Bob, het prinselijke geluid van Extince of de fijne plaatjes van The Flexican, Erick-E, Girls Love DJ’s, Nicole Bus en Rob Dekay; ook de muzikale trek van de bezoeker van Bacchus Wijnfestival wordt ruimschoots gestild. Aan spreekstalmeesters Horace Cohen en Pim Veth is ook dit jaar niet te ontkomen, het vaste duo praat je natuurlijk weer bij over alles wat wel en vooral niet met wijn te maken heeft.

Kinderen gratis en neem je hond mee
Op Bacchus Wijnfestival vindt niemand de hond in de pot. Daarom is er speciaal voor de blaffende bezoeker een heuse photobooth ingericht. Leg je eeuwig vast met je trouwe viervoeter en ga daarna prinsheerlijk aan de wijn (we hebben water voor de hond). Voor de jongsten onder ons is er een kinderhoek met silent disco, schmink en vermaak van kunstenaar Boxie.

Tijden en kaarten
Het festivalterrein opent de vrijdagen om 16:00 en de overige dagen om 14:00. Vrijdag en zaterdag sluit het festival om 23:00 en zondag om 21.00. Kaarten zijn online en bij deelnemende wijnwinkels verkrijgbaar. Vroege vogelkaarten zijn uitverkocht. Regulier entree kost € 15,00. Een “Dik Voor Mekaar” kaart is één dag entree, een glas gevuld met bubbels bij binnenkomst en 10 munten voor eten en drinken. Deze kaart kost € 50,-. Alle prijzen zijn exclusief fee. Er is een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar aan de deur.

Lees ook:Bacchus Wijnfestival viert twee weekenden feestje in Amsterdamse Bos
Lees ook:Bacchus Wijnfestival in Amsterdamse Bos: muziek, eten en wijn
Lees ook:Kunst en Antiek Weekend Naarden
Lees ook:De leukste zomerterrassen van Rotterdam
Lees ook:Lego World in IJsselhallen Zwolle

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>