Grolsch brouwerijtour na dauwtrappen: bierbrouwerij open voor publiek op Hemelvaartsdag

IMG_20160518_132238In West-Nederland hebben ze er wel eens van gehoord, maar in het oosten van het land kunnen we het gerust een traditie noemen: dauwtrappen op Hemelvaartsdag. Op donderdag 29 mei staat Oost-Nederland extra vroeg op voor een fietstocht door de omgeving. Speciaal voor deze dag opent Grolsch de deuren van haar brouwerij in Enschede en biedt dauwtrappers een rondleiding en kunnen de dauwtrappers (en anderen) alles te weten komen over 400 jaar historie van Grolsch, de karakteristieke pils-smaak, de unieke beugelfles en het brouwen, bottelen en distribueren van bier. Om 10.00 uur beginnen de eerste rondleidingen, de volgende starten om 12.00 en 14.00 uur. Jongeren tussen 12 en 18 jaar mogen onder begeleiding van een volwassene mee (bron: persbericht).

Wat is er lekkerder dan een inspannende dag af te sluiten met een verfrissend biertje op het terras? Na de brouwerij-tour kunnen gasten de verschillende Grolsch bieren proeven in het Grolsch café of op het terras. Dit jaar is er speciaal aandacht voor Grolsch Radler, de meest recente toevoeging van Grolsch aan haar bierportfolio. Grolsch Radler bevat 2% alcohol, is fris van karakter en natuurlijk gebrouwen met pure ingrediënten, zonder conserveringsmiddelen of kunstmatige zoet- en kleurstoffen. Oftewel echt Grolsch bier, met echt vruchtensap, en ideaal na een fietstocht in de buitenlucht! Op Hemelvaartsdag is de toegangsprijs voor de Grolsch brouwerij-tour € 7,50 per persoon. Aanmelden is niet nodig, maar wees er vroeg bij want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor de rondleidingen. Voor hen die al andere plannen voor donderdag 29 mei hebben: gedurende het hele jaar is de Grolsche Brouwerij van woensdag tot en met vrijdag te bezoeken: zie website.

 

Lees ook:19 t/m 29 mei: Week van het Nederlands Bier in het teken van vijfjarig jubileum
Lees ook:Opnieuw huldiging voor FC Twente
Lees ook:Acht van Chaam 2012
Lees ook:Strips op de Markt in Gouda
Lees ook:Stadsarchief toont Heineken’s Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>