Leiden International Film Festival: LIFF 2016

IMG_20160516_144309Vrijdag 28 oktober begint de elfde editie van het Leiden International Film Festival (LIFF). Opgericht in 2006 (met 2000 bezoekers), is het uitgegroeid tot ‘één van de belangrijkste filmfestivals van Nederland op het grensvlak van arthouse en mainstream cinema’, met vorig jaar een record van 35.000 bezoekers. Tot en met zondag 6 november zijn tientallen films te zien van over de hele wereld. Tickets: zie website.

Nieuw dit jaar is het gelijktijdig gehouden congres ‘Brave New World‘ (op 2 en 3 november) over de maatschappelijke gevolgen van technische innovatie. Ondersteunend aan het congres kunnen bezoekers ook films zien die gaan over toekomst en wetenschap, waaronder de filmklassieker ‘A Clockwork Orange‘. Een bijzondere – Leidse – film gaat over Goeie Mie, een buurtproject over de bekende Leidse gifmengster. Vast onderdeel van het festival is de American Indie Competition, met films van opkomende Amerikaanse filmmakers.

Lees ook:Leiden International Film Festival 2015
Lees ook:Overkill Festival in Ensxchede
Lees ook:IFFR 2018: International Film Festival Rotterdam
Lees ook:Tot en met zondag 8 november: filmfestival InScience in Nijmegen
Lees ook:AFFR 2017: Architectuur Film Festival Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>