Manus van Alles festival Maastricht, zondag 26 juni

IMG_20160525_151758Amsterdam Klezmer Band is de topact op de 16e editie van het gratis multiculturele straatfestival Manus van Alles op zondag 26 juni in Maastricht. De band behoort tot de wereldtop van klezmer en Balkanbeats en maakt een jubileumtour door Europa. Twee andere meesters van cultuurmix zijn Jambo Afrika The Tribal Touch en Ind!kala Dance Company. Op het danspodium schitteren dit jaar veel jonge talenten van Roots-Youth Folk Company, ArtEZ Dansacademie, vooropleiding Venlo en de jeugdgroep van Ind!kala Dance Company. Op het programma staan 29 groepen, 356 artiesten uit 27 landen (bron: persbericht).
-
Het festival wordt gerund door 80 vrijwilligers en trekt jaarlijks ruim 10.000 bezoekers. Naast drie podia met kleurrijke muziek en dans presenteert het festival een culturele wereldmarkt, een festivalbraderie, en een kidsfestival met nomadendorp. Manus van Alles festival staat nationaal en Euregionaal bekend om zijn aanstekelijke mix van exotische culturen en Maastrichtse ambiance. Bij het festival draait alles om de unieke beleving van multicultuur en verbroedering. Iedereen kijkt er met plezier over de schutting van zijn eigen cultuur. Website Festiworld typeert het festival als ‘Het feest dat verschillen viert in plaats van benadrukt’NS Magazine Spoor tipte het festival al in 2009 als ‘een van de 10 leukste gratis uitstapjes van Nederland’.
-
Manus van Alles presenteert multiculturele muziek en dans van alle tijden voor alle leeftijden. Met topprofessionals uit de hele wereld en wereldsterren uit buurt, stad en regio. Je hoort er het ritme van vandaag en het tempo van gister. Van alles voor iedereen. Van exotische popmuziek tot eeuwenoude klanken uit de hele wereld. Van westerse jeugdcultuur met hiphop en streetdance tot traditionele folklore uit diverse windstreken. Dat alles gecombineerd met Maastrichtse ambiance maakt het festival zo speciaal. Op de culturele wereldmarkt staan 50 kramen met geuren, kleuren, smaken en idealen uit de hele wereld. De feestelijke festivalbraderie presenteert 150 kramen die de crisis verlichten. Voor kinderen van onder en boven de 10 jaar is er het Jumbo Kidsfestival met veel creatieve activiteiten en attracties. ‘Spelletjes en spelen uit de hele wereld’ is het thema 2016.
-

Lees ook:Manus van Alles Festival mixt multicultuur met Maastrichtse ambiance
Lees ook:Manus van Alles Festival Maastricht
Lees ook:Manus van Alles Festival 2010 Maastricht
Lees ook:Koninklijk bezoek bij openingsgala Holland Dance Festival 2016 in Den Haag
Lees ook:Holland Dance 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>