Poetry International Rotterdam: 7-11 juni

IMG_20160525_120956Dinsdag 7 tot en met zaterdag 11 juni vindt de 47e editie plaats van Poetry International. Vindt het festival doorgaans plaats in de Rotterdamse Schouwburg, dit keer verhuist het na de opening in de grote zaal naar het Ro Theater. Daar, maar ook in en om de Witte de Withstraat is een scala aan optredens van dichters van over de hele wereld.

Thema dit jaar is Newspeak. Ieder jaar haalt Rotterdam de beste dichters naar de havenstad. ‘Eigenzinnige en ontregelde grootmeesters’ tot aanstormend talent, jonge originele dichterstalenten van overal ter wereld lezen voor uit eigen werk. De voordrachten vormen de kern van het festival. Daarnaast zijn er speciale programma’s, zoals specials , debatten en interviews in het dagelijkse Poëziecafé, vertaalprogeamm’s en crossovers met film, kunst, muziek en dit jaar ook strips.

Lees ook:Poetry International Festival Rotterdam
Lees ook:Dichters in de Prinsentuin Groningen
Lees ook:Springdance Festival Utrecht
Lees ook:Internationale Circusfestival Enschede
Lees ook:Poetry International 2010 in Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>