Smartlappenfestival 2015 in Utrecht

download (1)Vrijdag 20 tot en met zondag 22 november beleeft Utrecht het Smartlappenfestival in meer dan 45 deelnemende horecazaken. Het grootste smartlappenfestival van Nederland bestaat 25 jaar en wordt georganiseerd door de Utrechtse horeca. Bekende tranentrekkers en blondschuimend bier: het festival is er voor iedereen en de toegang tot alle deelnemende horecazaken is gratis.

Veel restaurants serveren een speciaal Smartlapppendiner, om alvast een goede bodem te leggen. Naast horecazaken doen mee: de centrale Bibliotheek Utrecht, het Volksbuurtmuseum en Hoog Catharijne. Door het hele winkelcentrum zijn optredens van verschillende Smartlappenartiesten en koren en in Museum Speelklok is het verhaal achter de smartlap te horen. Al eeuwenlang zingen straatzangers tranentrekkers en sinds de 19e eeuw begeleiden ze zichzelf vaak met een buikorgel. Vaak hadden ze een roldoek bij zich mer de tekst van het lied erop, zodat iedereen mee kon zingen. De Domtoren blijft niet achter: zaterdag speelt de beiaardier om 111.00 uur Smartlappenmuziek.

Lees ook:Smartlappenfestival Arnhem
Lees ook:Shantyfestival Bie Daip Appingedam
Lees ook:Evenaar Festival Almere Buiten
Lees ook:Utrecht: er stroomt weer water door de Catharijnesingel
Lees ook:Winter Utrecht! begint met Sint Maartens Feest

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>