Utrecht: er stroomt weer water door de Catharijnesingel

oktober2-kleiner3Er stroomt weer water door de Catharijnesingel in Utrecht. Begin jaren zeventig moest de singel aan de noord- en westkant van de binnenstad plaatsmaken voor een snelweg en winkelcentrum Hoog-Catharijne, tot groot verdriet van veel Utrechtenaren. Woensdag 16 december is het laatste stukje aarden wal weggegraven dat het water tegenhield. Vrijdag houdt de gemeente een officiële opening van het singelgebied.

Daardoor is de Catharijnesingel weer verbonden met de Weerdsingel ten noorden van het centrum, waar autoverkeer al eerder moest plaatsmaken voor een opnieuw uitgegraven gracht vol water, zoals dat eeuwenlang door de singel stroomde. In de Catharijnesingel stond ook alweer water, maar dat was grondwater. De heropening van de singel maakt deel uit van de grootschalige herinrichting van het stationsgebied in Utrecht, inclusief Hoog-Catharijne. Dat moet over vijf jaar zijn afgerond.

Lees ook:Bloemenmarkt Singel moet Koningsgracht worden
Lees ook:Hoogwater in Rotterdam en Dordrecht
Lees ook:Utrecht CS komende vijf jaar een bouwput
Lees ook:Vrachtschip deels gezonken op Maas-Waalkanaal bij Nijmegen
Lees ook:Smartlappenfestival 2015 in Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>