‘Henk van Os komt thuis’ in museum Jan Cunen Oss

426px-Noord-Brabant_in_the_NetherlandsZondag 11 oktober ‘komt Henk van Os thuis’ in Museum Jan Cunen is Oss: dan opent om 15.00 uur de tentoonstelling ‘Henk van Os komt thuis‘. De voormalig directeur van het Amsterdamse Rijksmuseum en van de tv-programma’s ‘Beeldenstorm’ van de AVRO en ‘Museumschatten’ van de VARA maakte een keuze uit de collectie, die is te zien tot en met 10 januari.

Na een bezoek aan de tentoonstelling ‘Linkse hobby. De keuze van Jan marijnissen’ in 2012 was Van Os zo enthousiast over de collectie negentiende-eeuwse en hedendaagse kunst van Museum Jan Cunen en het educatieve programma, dat hij graag een volgende keuze uit de collectie wilde maken. De titel refereert aan het feit dat de familie Van Os van oorsprong uit Oss komt.

Lees ook:‘Nederlanders in Barbizon. Maris, Mauve, Weissenbruch’ – vanaf 27 oktober in De Mesdag Collectie Den Haag
Lees ook:Temporary Stedelijk krijgt vervolg
Lees ook:Neoclassicisme en Biedermeier in museum De Fundatie Zwolle
Lees ook:Stedelijk Amsterdam opnieuw tijdelijk open
Lees ook:Tentoonstelling ‘Hoe verzamelt een kunstenaar?’ in museum De Mesdag Collectie Den Haag

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘Henk van Os komt thuis’ in museum Jan Cunen Oss

  1. Angela

    Heb de expositie in het museum jan cunen gezien: Henk van Os heeft mooie kunstwerken bij elkaar gezocht, van middeleeuws tot heel modern. De videointerview met Henk van Os, gemoedelijk zittend in zijn woonkamer, was wel erg leuk om te zien: een plaquette van het Rijks op de achtergrond met daarop foto’s van zijn familie. Wat een heerlijk relaxte man!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>