World Living Statues Festival: mogelijk voor het laatst in Arnhem?

Zondag 27 september vindt in Arnhem voor de elfde keer het World Living Statues Festival plaats: het grootste kampioenschap voor levende standbeelden ter wereld. Even dreigde Arnhem het laatst het decor te vormen, omdat de stad de subsidie tot een kwart wil reduceren. Een nieuw festivalbestuur wil het evenement een nieuwe richting opsturen, met minder standbeelden en exclusievere acts door van tevoren strenger te selecteren.

Vorig jaar trok de tiende editie zo’n 200.000 bezoekers. Dit jaar wordt de route korter. De standbeelden zijn vanaf 13.00 uur te bewonderen. Kloppend hart is het Kerkplein, met festival ‘Still Moving’, een ‘brede variatie aan kunstzinnigheid’. Vanaf 16.45 uur komen alle levende beelden over de rode loper via de Bakkersstraat naar het Kerkplein en mengen zich daar tussen het publiek. Rond 17.30 uur is de prijsuitreiking. Dit jaar is er geen aparte square for kids: inmiddels is dit onderdeel zo belangrijk dat de kinderen gewoon op de route worden opgesteld.

Zaterdagavond is Ede opnieuw het domein van Statues by Night, met als thema de verBEELDing van van Gogh. Van 20.00 tot 23.00 uur draait alles in Ede om Vincent van Gogh. Bezoekers wordt gevraagd voor de sfeer zelf lampen mee te nemen. Een goed voorteken: het weer ziet er goed uit.

 

Lees ook:World Statues Festival 2011 in Arnhem
Lees ook:World Living Statues Festival in Arnhem – by Night in Ede
Lees ook:World Statues Festival Arnhem 2013
Lees ook:Levende Standbeelden in Arnhem
Lees ook:World Statues Festival 2012 in Arnhem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>