Levende Standbeelden in Arnhem

statueIn alle wereldsteden staan ze: levende standbeelden. Op zaterdag 30 en zondag 31 augustus 2008 komen er zo’n 300 naar het 4e World Statues Festival in Arnhem (2013: klik hier). Zo’n 300.000 bezoekers kwamen vorig jaar af op de levende beelden, tentoonstellingen, straatheaters, optredens, concerten en workshops. Het grootste evenement op het gebied van levende standbeelden wordt dit jaar nog groter dan vorige malen; zaterdag voor de kinderen en zondag voor de levende beelden uit de hele wereld.

 

 Zaterdag vertonen meer dan 100 kinderen uit heel Nederland tussen 13.00 en 17.00 uur hun kunsten in de binnenstad tijdens Kids Statues. Tot slot lopen ze allemaal om 17.30 uur tijdens de Kids Statues Parade 2008. Daarna volgt de prijsuitreiking: een vakjury én een kinderjury bepalen de winnaars. Zondag strijden levende beelden uit de hele wereld in Arnhem wie wereldkampioen living statues wordt. Daarnaast strijden Nederlandse deelnemers voor de titel Nederlands kampioen. Ze zijn van 13.00 tot 17.00 uur te bewonderen in de binnenstad,  dit jaar gekozen tot de ‘Beste Binnenstad van Nederland’. Veel winkels zijn open. Om 17.00 uur verzamelen de beelden zich in de Eusebiuskerk om zich op te maken voor de slotceremonie: de World Statues Parade 2008 om 18.00 uur ; daarna volgt de prijsuitreiking. De Ring van Arnhem is zondag vanaf het Roermondplein voor het verkeer afgesloten. Er rijden pendelbussen.

Lees ook:World Statues Festival 2011 in Arnhem
Lees ook:World Statues Festival 2012 in Arnhem
Lees ook:Arnhem World Statues Festival
Lees ook:World Statues Festival Arnhem 2013
Lees ook:World Living Statues Festival in Arnhem – by Night in Ede

1 Reacties // Reageer

One thought on “Levende Standbeelden in Arnhem

  1. demirtas

    Terras geopend bij restaurant en coctailbar Lumière Arnhem!

    Cinecafe Lumière, de meest veelzijdige horecagelegenheid in Arnhem, heeft haar kleurrijke en gezellige tropische terras weer geopend voor haar brede publiek.
    Iets langer dan 6 jaar geleden opende het populaire Lumière haar deuren recht tegenover de ‘blikken bioscoop’ Eurocinema. Op de meest gewilde locatie van Arnhem is sindsdien een ware verrijking voor de binnenstad ontstaan: De Mediterranen, Frans, Nederlands en Turks-georiënteerde keuken wordt geleidt door chef-kok Aydin, die de meest verrassende menu’s op tafel tovert! Naast de diverse à la carte gerechten kunt u kiezen uit een aantal 3-gangen-keuzemenu’s al dan niet gecombineerd met een toegangsbewijs voor aangrenzende bioscoop. Tijdens deze zomer presenteert Lumière het ‘Terrasmenu’ voor €14,95. Een 3-gangenmenu waarbij keuze kan worden gemaakt uit salade(s), soep, Cubaanse rollade, Mexicaanse kipfilet, bbq-mix tot kalfspiesjes, vis of Bourgondische vega’s. Lekker op het terras uitbuiken met een Dame-blanche, ijs & fruit of gebakken banaan en koffie. En…buiten mag u uiteraard gewoon roken(!)
    Ruim 60 zitplaatsen kent het tropische centrumterras op de hoek van de hoogstraat-rijnstraat in Arnhem, en binnen zijn er zelfs mogelijkheden voor partijen en bedrijven om je even in de tropen te voelen. Het Filmmenu inclusief filmticket of het Luxe Keuzemenu kost slechts €19,50, waarbij u ruime keus heeft in drie uitgebreide gangen. Dagmenu’s zijn er voor €8,00 en keuze uit ruim 60 cocktails voor de vaste prijs van €4,00, met of zonder alcohol. Reserveren is gewenst, en Lumière is alle feestdagen geopend! Lumière: Hoogstraat 12, Arnhem. Telefoon: (026)4433044 Internet: ‘www.restaurant-lumiere.nl’

      /   Reply  / 
  2. Pingback: UITboulevard en Arnhemse Catwalk | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>