Leiden Schemerstad: spraakmakend locatietheater langs het water

imagesVrijdag 22 tot en met zondag 24 mei (Pinksteren) staat Leiden weer in het teken staan van Schemerstad, het theaterevenement langs het Leidse water. Vijf theatermakers uit het hele land bieden het publiek, dat in boten langs vaart, stukken die speciaal gemaakt zijn voor hun locatie. De zesde editie belooft weer afwisselende en spannende avonden op te leveren. Schemerstad is in de afgelopen vijf jaar uitgegroeid tot een waar locatietheater spektakel. Met twee uitverkochte avonden in 2014 breidt het festival nu uit met een extra avond.
Met een toegesneden programmering op de locaties gaan meer dan honderd vaartuigen als een carrousel door het water van de Leidse binnenstad. Ook vanaf de kant kunnen duizenden bezoekers te voet of met de fiets genieten van het gebodene.  Judith Hazeleger & Koen Kreulen (mime), Laura Liefting (theater), John Schleipen (live-action), Blauwe Uur (projectie) en Cristina Hall (dans) zorgen voor een afwisselende avond met hoogwaardige voorstellingen. Laat u varen langs het aanstormend theatertalent. 
Een avondje Schemerstad is een ervaring om nooit te vergeten. Bezoekers kunnen meevaren in de door de organisatie gearrangeerde comfortabele rondvaartboten. Op de kade wordt men verwelkomd met een glaasje prosecco en onderweg is er een hapje en een drankje en geniet men van vijf overrompelende voorstellingen. Aanvang: 20.15 uur tot 23.30 uur op de Apothekersdijk te Leiden.  Prijs: € 29,50 p.p. Kaartverkoop en info: zie websiteHet is ook mogelijk om met een eigen boot mee te varen.  
Schemerstad maakt deel uit van Signatures, cultuurweken Leiden dat van 22 mei tot en met 7 juni in Leiden plaatsvindt. Tijdens het openingsweekend vinden naast Schemerstad nog twee bijzondere evenementen plaats: Hofjesconcerten en het Openluchthotel LeidenSchemerstad is een initiatief van stichting CTV Zuid-Holland en wordt georganiseerd door ProKwadraat.

Lees ook:Leiden Schemerstad 2012
Lees ook:Cultuurweken Leiden 2012
Lees ook:Leiden Schemerstad
Lees ook:Ontzettend Leiden gaat opnieuw niet door
Lees ook:Leidse Lakenfeesten 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>