Expositie ’200 Greatest Paintings’ in Rotterdam wegens succes verlengd

rotterdam4In juli opende de expositie ‘200 Greatest Paintings‘ haar deuren geopend in de robuuste Fenixloods in Rotterdam. Deze canon van de Westerse kunstgeschiedenis, waarvan de meeste werken bij iedereen een belletje doet rinkelen, bleef internationaal niet onopgemerkt en trok inmiddels duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. Media uit alle continenten spraken vol lof over de expositie en een vervolg in andere landen staat ook vast. Maar eerst wordt de expositie in Rotterdam verlengd tot 4 januari 2015. Verder is de expositie vanaf 10 oktober ook ‘s avonds te bezoeken.

Kunstkenners en leken hebben samen een lijst samengesteld van de 200 meest begeerde, kostbare en beroemde kunstwerken ter wereld: topwerken uit tachtig musea, gemaakt door meer dan honderd kunstenaars. Deze werken zijn op zeer precies en op ware grootte gereproduceerd en chronologisch naast elkaar tentoongesteld. De bezoeker maakt een reis door de kunstgeschiedenis, zonder de hele wereld over te hoeven vliegen. Van Gogh, Rembrandt, Gauguin, Picasso, Vermeer en Renoir… De Guernica, de Victory Boogie Woogie, het Meisje met de Parel en de Tuin der lusten in één museum!

‘Vermakelijke, laagdrempelige stoomcursus kunst geschiedenis’, schreef het Algemeen Dagblad, City Guide ‘One of the most daring exhibitions ever held’. Zoveel beroemde werken in één ruimte bij elkaar en ook nog eens zonder suppoost! Kunst wordt op een laagdrempelige wijze gebracht en het verhaal achter de iconen wordt verteld met interactieve hulpmiddelen. Minder bekende feitjes als de waarde, hoe vaak iets gestolen is, zelden vertelde achtergrondverhalen van de kunstenaars en beroemde persiflages zijn ook terug te vinden.

Naast kijken is er veel te doen. Zo werkte Vermeer waarschijnlijk met een camera obscura. Een donkere kamer met deze fototechniek is nagebouwd, zodat de bezoeker zelf een kunstwerk à la Vermeer kan maken. Rembrandts ‘Nachtwacht’ wordt interactief, zodat hele gezinnen aan het groepsportret kunnen worden toegevoegd. Iedereen kan ontdekken welke Nederlandse spreekwoorden in de schilderijen van Breughel verstopt zitten. Bezoekers kunnen als het boerenechtpaar van de ‘American Gothic’ op de foto. Voor de kinderen is er een speurtocht door de verschillende tijdvakken. Het tijdelijke museum is vanaf vrijdag 10 oktober ook in de avonduren te bezoeken. Speciaal voor mensen met een drukke baan en liefhebbers van een andere manier van uitgaan. In de eventspace worden de bezoekers getrakteerd op fijne jazzmuziek en men kan met een drankje in de hand de tentoonstelling over.

Locatie: Fenixloods 1, Veerlaan 9-13, Katendrecht Rotterdam (ingang aan Rijnhavenkade zijde)

Openingstijden: Ma t/m Zo 10:00 uur tot 18:00 uur

Prijzen: €7,- tot €14,-

Lees ook:Museum Prinsenhof Delft: ‘Vermeer komt thuis’
Lees ook:Pathé presenteert donderdag 27 juni topexpositie Munch 150
Lees ook:Vermeer komt thuis: ‘Het Straatje’ na 320 jaar terug in Delft
Lees ook:Koningin opent expositie Malevich in Stedelijk Museum Amsterdam
Lees ook:Recordaantal bezoekers Museum Prinsenhof Delft

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>