Expositie Grace Kelly in Paleis Het Loo verlengd tot januari

De expositie ‘Grace Kelly, prinses & stijlicoon‘, die begin juni opende in Paleis Het Loo in Apeldoorn, is vanwege de grote belangstelling verlengd tot en met 4 januari 2015. De expositie vertelt het unieke leven van de filmster die prinses werd, toen ze de prins van Monaco trouwde, één van de oudste Europese vorstenhuizen. Kleding, accessoires, filmbeelden en foto’s brengen haar verhaal opnieuw tot leven. Sinds de opening kwamen al 150.000 bezoekers naar de tentoonstelling.

Grace Kelly (1929-1982) is als stijlicoon een van de meest gefotografeerde vrouwen van de vorige eeuw, eerst als gevierde Amerikaanse filmster, na het huwelijk met prins Reinier III als prinses van Monaco. Ze werd in 1929 geboren in Philadelphia, speelde in veel films van filmregisseur Alfred Hitchcock, tot ze in 1956 met prins Reinier trouwde. De laatste film waarin ze speelde was ‘High Society‘ van Charles Walters, die drie maanden na haar huwelijk uitkwam (trailer: klik hier). Ze kreeg drie kinderen: Carolina, Albert en Stéphanie. In 1982 overleed ze na een fataal auto-ongeluk.

Nog altijd wordt ze bezongen en beschreven in popliedjes, blogs en biografieën. Haat naam is blijvend verbonden met de Princess Grace Foundation-USA, een ondersteuningsfonds voor Amerikaanse dans-, film- en theaterstudenten. In het voorjaar ging de film ‘Grace of Monaco‘ in première op het filmfestival in Cannes. De Grimaldi’s waren not amused en filmcritici waren niet bepaald lovend over de film. Paleis Het Loo is dinsdag tot en met zondag open van 10.00 tot 17.00 uur. Tickets: zie website.

Lees ook:Grace Kelly expositie in paleis Het Loo
Lees ook:Fototentoonstelling Beatrix op Soestdijk
Lees ook:Concert Grace Jones verplaatst
Lees ook:Gouden huwelijk prinses Margriet & Pieter van Vollenhoven: dinsdag 10 januari
Lees ook:Koninklijke familie compleet op Koninginnedag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>