Kweken, brouwen, pissen en bouwen bij Bio Me

amsterdam[1]Kom kweken, brouwen, pissen en bouwen bij Bio Me. Een driedaags symposium en festival van Mediamatic, volledig gericht op het vormgeven met organismen. Donderdag 18 tot en met zaterdag 20 september kan je bij Bio Me terecht voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van Bio-Technologie. Met workshops, exposities, lezingen, presentaties en een ‘Filthy Food Fest’. Kunstenaars, ontwerpers, ingenieurs, architecten, wetenschappers, boeren, chefs en het publiek komen om hun kennis en kunde te delen en zo te onderzoeken wat de sociale, technologische en culturele implicaties en mogelijkheden zijn van fungi, bacteriën en ander biobased materialen: binnen de kunst, design en architectuur (bron: persbericht).

Met Bio Me presenteert Mediamatic een breed Amsterdams ‘bio-cultuur lab’ met zes eigen programma lijnen. Bio Me onderzoekt de potentie van het laten groeien van gebouwen (living architecture), oogsten van nieuwe materialen (new materials) en het printen met organismen (3d printing with organisms). Ze verkent nieuwe en bestaande manieren om ons voedsel te cultiveren, fermenteren en manipuleren (Radical Beer + Fungal Foods). En Bio Me vraagt zich af welke voedingsstoffen we uit ons afvalwater kunnen onttrekken (Pisproject). Bio Me vindt plaats in de Mediamatic Fabriek, VOC-kade 10, Van Gendthallen, Amsterdam. Tijdens Bio Me zal tevens de expositie: Kunstformen der Natur te zien zijn. Met reusachtige en gedetailleerde prints van het werk van de Duitse bioloog Ernst Heackel. Sinds haar oprichting, in 1983, houdt (de) Mediamatic (community) zich bezig met de culturele en sociale implicaties van nieuwe technologieën. Van Nieuwe Media en Digitale kunst. Tot de wetenschap, ‘urban farming’ en nu het vormgeven met levende organismen.

Lees ook:Koningin Máxima opent museum Micropia bij Artis
Lees ook:Herinnering verlicht op De Nieuwe Ooster Amsterdam
Lees ook:Herinnering Verlicht op begraafplaats De Nieuwe Ooster Amsterdam
Lees ook:Herinnering Verlicht: avondherdenking op de Nieuwe Ooster Amsterdam
Lees ook:Herinnering Verlicht op Nieuwe Ooster Begraafplaats in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>