Herinnering Verlicht op Nieuwe Ooster Begraafplaats in Amsterdam

@Erik Feenstra

Begraafplaats De Nieuwe Ooster in Amsterdam is woensdag 30 oktober van 18.00 tot 21.00 uur geopend: tijdens de jaarlijkse avondherdenking Herdenking Verlicht. Aan de vooravond van Allerheiligen en Allerzielen kunnen nabestaanden de rustplek van hun overleden dierbaren bezoeken. Daarnaast bieden lichtjes, poëzie, verhalen, video-installaties, beeldende kunst en muziek ruimte om gezamenlijk te herdenken.

Bezoekers die specifieke graven zoeken, kunnen het beste een zaklamp meenemen. Auto’s worden geweerd, dus iedereen moet op de fiets of met het openbaar vervoer komen. De Nieuwe Ooster in Amsterdam-Oost verzorgt begrafenissen en crematies namens de gemeente Amsterdam voor iedereen, ongeacht sociale, religieuze of culturele achtergrond. De hoofdingang bevindt zich aan de Kruislaan 126. Na de herfststorm van afgelopen maandag is het zaak om te kijken of het veilig is: Staatsbosbeheer heeft aangeraden om bossen in het noorden voorlopig te mijden. Ik mag aannemen dat de organisatie van tevoren de begraafplaats inspecteert.

Lees ook:Herinnering verlicht op De Nieuwe Ooster Amsterdam
Lees ook:Herinnering Verlicht op begraafplaats De Nieuwe Ooster Amsterdam
Lees ook:Herinnering Verlicht: avondherdenking op de Nieuwe Ooster Amsterdam
Lees ook:Nieuw museum ‘Tot zover’
Lees ook:Rotterdam: helft Maastunnel gaat voor twee jaar dicht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>