Ode aan fotografie tijdens Fotoweek en BredaPhoto 2014

IMG_20160516_144309Vrijdag 12 tot en met zondag 20 september vindt de tweede editie plaats van de Fotoweek (2016: kik hier). Tien dagen lang valt er in het hele land van alles te beleven voor iedereen die van foto’s en fotograferen houdt. Met fotografen (van amateur tot prof), musea, fotoclubs, fotowinkels, bibliotheken en boekhandels worden er in het hele land activiteiten georganiseerd. Thema dit jaar is ‘Kijk! Mijn geluk’. Fotoweek is een initiatief van FOAM in Amsterdam en het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam.

Fotoweek werkt nauw samen met BredaPhoto, dat sinds 2003 iedere twee jaar in het stadscentrum van Breda plaatsvindt (2016: klik hier). Dit internationale fotofestival op 11 september van start en heeft als thema ‘Songs from the Heart’. Met dit thema duikt BredaPhoto in de Nieuwe Romantiek: die van de 21e eeuw.  Tot en met 28 oktober zijn overal in Breda foto’s te bewonderen: op straten, in het Chassépark en in het Museum Of The Image (MOTI).  Koen Hauser (1972) draagt dit jaar de eretitel Fotograaf des Vaderlands. Voor Fotoweek maakte hij een serie rondom het thema ‘Kijk! Mijn geluk’, die te zien is tijdens BredaPhoto.

Lees ook:BredaPhoto – International Photo Festival opent donderdag 15/9
Lees ook:Fotoweek 2016 – 9 t/m 18 september
Lees ook:‘mixing / Memory and desire’: Expositie van 7 topfotografen uit de kweekvijver van BredaPhoto
Lees ook:Nog één week kans om de BredaPhoto expositie ‘mixing / Memory and desire’ te bezoeken.
Lees ook:De tijd van Opa en Oma in Kinderboekenweek: auteur kinderboek speelt hoofdrol in video voor scholen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>