De tijd van Opa en Oma in Kinderboekenweek: auteur kinderboek speelt hoofdrol in video voor scholen

xxe eeuwWoensdag 5 oktober is de 62e Kinderboekenweek van start gegaan. Kinderboekenschrijver Marc ter Horst speelt de hoofdrol in een videofilm die het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn heeft laten maken (video: klik hier). Scholen kunnen de video klassikaal vertonen als opwarmer voor een bezoek aan het museum en deelname aan de speciale activiteiten. Het museum ontdekte dat het nieuwe boek ‘De oma van de oma van mijn oma’ van Marc ter Horst perfect past bij de collectie en activiteiten (bron: persbericht).

Veel scholen uit Noord-Holland hebben zich al aangemeld voor de Kinderboekenweek-activiteiten in het Museum van de 20e Eeuw. Het landelijke thema ‘Opa en Oma’ past dan ook goed bij dit museum. Hoe leefde jouw oma? En je oma’s oma? En daar de oma van? De oma van de oma van mijn oma is een vrolijk kinderboek dat je via tientallen opa’s en oma’s mee de geschiedenis in neemt. Het museum heeft het boek gebruikt om een toepasselijke activiteit voor de Kinderboekenweek  te maken. Het boek is in de MuseumShop te koop voor slechts € 14,95. En de schrijver, Marc ter Horst, figureert dus in de speciaal gemaakte film. Hij gaat op onderzoek in het museum.

Jouw oma doet boodschappen bij de supermarkt. De oma van jouw oma ging naar de kruidenier. De oma van de oma van jouw oma kocht alles op de markt. Aan de hand van honderden oma’s en opa’s duikt Marc ter Horst de geschiedenis in. Van theekransje tot Facebook, van paard tot elektrische fiets en van ganzenveer tot smartphone. Een vrolijk geschiedenisboek voor nieuwsgierige kinderen. Het Museum van de 20e Eeuw en het nieuwe boek van Marc ter Horst passen uitstekend bij elkaar. Omdat de Kinderboekenweek al is volgeboekt met groepen van scholen, is er ook de mogelijkheid om de speciale opa-en-oma activiteiten ná de herfstvakantie te doen. Mail voor aanmelding en informatie naar [email protected] of kijk op www.museumhoorn.nl.

Lees ook:Kinderboekenweek 2012
Lees ook:Kinderboekenweek 2013 van start
Lees ook:Deventer Boekenmarkt
Lees ook:Museumkidsweek 2017: de spannendste herfstvakantie ooit!
Lees ook:El HEMA in collectie Graphic Design Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>