Marlene Dumas schittert in Stedelijk Museum

IMG_20160502_143245Voor het eerst heeft Marlene Dumas een grote solotentoonstelling in het Stedelijk Museum in Amsterdam. The Image as Burden toont bijna 200 van haar belangrijkste werken vanaf de late jaren ’70 tot nu. De werken komen uit particuliere en museale verzamelingen van over de hele wereld. Vrijdag verzamelde de internationale kunstwereld zich en verdrongen zo’n 1700 gasten zich op het Museumplein voor de opening.

De in 1953 in Kaapstad geboren Dumas woont al bijna 40 jaar in Nederland. ’Pas in Amsterdam begon ik ideeën te ontwikkelen over mijn eigen kunst’, vertelde ze het Parool. Tegenwoordig geldt Dumas als één van de invloedrijkste  kunstenaars van deze tijd. ’Louter lof voor tentoonstelling’, kopte de Volkskrant: ‘de bijzondere overzichtstentoonstelling kan zonder uitzondering op lovende kritieken rekenen’. De tentoonstelling ging zaterdag 6 september open voor het publiek en is in het Stedelijk te zien tot en met 4 januari.

Lees ook:Koningin opent expositie Malevich in Stedelijk Museum Amsterdam
Lees ook:Stedelijk Museum met ‘Heilig Vuur’ in Nieuwe Kerk
Lees ook:Marlene Dumas kunstenaar van het jaar 2015
Lees ook:Dakloos Stedelijk Museum trekt door de stad
Lees ook:Chambres des Caneaux in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>