Festival Oude Muziek Utrecht

download (1)Tot en met zondag 7 september vindt in de stad Utrecht de 33e editie plaats van het Festival Oude Muziek, het grootste festival voor oude muziek ter wereld (2015: klik hier). Thema dit jaar is dit jaar het plaats, geen tijd, maar een geslacht: de Habsburgers. Zij heersten over grote delen van Europa en mengden zich vanaf de middeleeuwen onder de hoogste adel. De nadruk ligt op de oostzijde van hun invloedssfeer: het gebied tussen de Adriatische Zee en de Oostzee, met Bohemen, Salzburg en Wenen als middelpunt.

Kloppend hart van het festival is het gloednieuwe Tivoli Vredenburg-complex, met zijn vijf zalen en de gastvrije foyer. Daar worden de meeste concerten opgevoerd, oude films vertoond, is de festivalkassa, een Weens koffiehuis, vrijdag 5 tot en met zondag 7 september de Oude Muziekmarkt en hier nemen AVRO en radio4 veel concerten op om live of op een later tijdstip uit te zenden. Het Fringe programma biedt korte concerten op verschillende locaties in de Domstad. Vast onderdeel is het Van Wassenaer Concours, een springplank voor jong talent.

Lees ook:Festival Oude Muziek in Utrecht
Lees ook:Festival Oude Muziek in Utrecht
Lees ook:Festival Oude Muziek Utrecht 2015
Lees ook:Utrecht Festival Oude Muziek
Lees ook:Festival Oude Muziek Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>