Festival Oude Muziek in Utrecht

Vrijdag 23 augustus tot en met zondag 1 september 2013 vindt in de stad Utrecht de 29e editie plaats van het Festival Oude Muziek, het grootste festival voor oude muziek ter wereld, met concerten op verschillende locaties in de Domstad. Het festival sluit aan bij de viering van 300 Jaar Vrede van Utrecht. Kloppend hart van het festival is de Pandhof aan het Domplein, met de Festivalkassa, een cd-winkel, horeca en iedere dag het 1713-Diner: dineren in de stijl van de Vrede. Naast het hoofdprogramma biedt het festival ieder jaar tientallen gratis fringeconcerten, met jonge professionals op verrassende plekken in de binnenstad.

Van 30 augustus tot en met 1 september zijn vormen de Internationale Luitdagen ene onderdeel van het festival, met onder meer een driedaags symposium in samenwerking met de Nederlandse Luitvereniging. Vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus in de Nicolaikerk het domein van de Oude Muziek Markt, met 75 standhouders, muziek, bladmuziek, cd’s, demonstraties en zelf instrumenten uitproberen. Op zaterdag 31 augustus slaat VJ op de Dom een brug tussen oude en nieuwe muziek. De dag erop begint de Gaudemaus Muziekweek, met tot en met zondag 8 september jonge componisten uit binnen- en buitenland.

Lees ook:Shantyfestival Bie Daip Appingedam
Lees ook:Festival Oude Muziek in Utrecht
Lees ook:Festival Oude Muziek Utrecht 2015
Lees ook:Utrecht Festival Oude Muziek
Lees ook:Festival Oude Muziek Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>