Terschelling: het is weer tijd voor OEROL

IMG_20160602_125239Vrijdag 13 tot en met zondag 22 juni is het op het Waddeneiland Terschelling tijd voor Oerol (2015: klik hier). Oerol is een jaarlijks terugkerend tiendaags festival voor locatie- en landschapskunst en een van de grootste open air cultuurfestivals ter wereld. Theater, dans, muziek en kunst met het eiland als podium en inspiratiebron (impressie op film: klik hier). Episch centrum is dit jaar niet ‘Het Groene Strand’, maar ‘De Betonning’, een opslag van Rijkswaterstaat.

Wat in 1982 begon als straatfeestje, groeide uit tot een internationaal bekend multidisciplinair festival. Het woord ‘oerol’ is Terschellings voor ‘overal’ en stamt af van een oude eilandgewoonte: als vroeger het vee met het voorjaar weer buiten kon grazen, liepen de beesten ‘oerol’. Onderdelen van het programma zijn overal op het eiland te vinden, vaak buiten en op onverwachte locaties. Tijdens de Oerol-week zijn er meerdere braderieën op het eiland.

Voor de 7e keer presenteert Cornald Maas (AVRO Opium) een live uitzending op Nederland 2, van maandag 16 tot en met vrijdag 20 juni vanaf 19.30 uur, met artiesten, theatermakers en ‘walgasten’ die er speciaal voor naar Terschelling komen. Op het strand bij het Hoornse bos verrees vorig jaar Pannenland: vijfduizend Franse dakpannen zijn in het strand geplant. Het is te zien op de de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR). De wind zal het natuurlijke proces van zandophoping en vervorming zichtbaar maken, het proces waaraan de duinen en de Waddeneilanden hun bestaan te danken hebben.

Lees ook:Oerol Festival 2013 op Terschelling
Lees ook:Oerol op Terschelling stevent af op record ticketverkoop
Lees ook:Oerol 2010 op Terschelling
Lees ook:Oerol locatietheater festival op Terschelling – 10 t/m 19 juni
Lees ook:Oerol op Terschelling: 9-18 juni

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>