Dutch Harp Festival 2014

Woensdag 26 februari tot en met zondag 2 maart vindt in Utrecht de derde editie plaats van Dutch Harp Festival. ‘No Harp, No Story’ luidt het thema dit jaar: het tweejaarlijkse festival staat in het teken van de oorspronkelijke taak van de harpist: nieuws brengen en verhalen vertellen. Troubadours van onze tijd komen naar Utrecht. Zo vertelt Philip Freriks het verhaal van ‘de harp van de toekomst’, presenteert Giel Beelen ‘Singer Songwriter meets harp’ en draagt Kees van Kooten voor, onder begeleiding van harp en pianomuziek. In de Domkerk wordt een muzikale thriller verteld, het harpconcert van Herman van Veen gaat in première en jong talent strijdt om de eerste plek in het harpconcours. Daarnaast zijn er (lunch)concerten, masterclasses, kinderconcerten en storytellers.

Strijdtoneel is het Utrechts Conservatorium. Daarnaast zijn festivallocaties: de Winkel van Sinkel, de Domkerk, Vreedenburgh Leeuwenbergh en RASA. Het festival werd in 2010 opgericht door de toen 20-jarige harpist Remy van Kesteren en zorgde voor een ware revolutie in de harpwereld. Internationaal werd het Harpfestival geprezen om de professionele organisatie, de bijzondere programmering, het revolutionaire concours en een goede balans tussen concours en festival.  Programma en tickets: zie website. Zondagmiddag is de traditionele harproute uitgestippeld met gratis korte concerten voor het hele gezin in heel Utrecht. in de binnenstad. Zondagavond strijden de drie overgebleven finalisten om de eerste prijs tijdens de concours-finale in Vredenburg Leidsche Rijn.

Lees ook:Dutch Harp Festival 2012
Lees ook:Koning bij jubileumconcert 50-jarige Jostiband Orkest in Ziggo Dome
Lees ook:Night of the Proms 2012 in Ahoy Rotterdam
Lees ook:Zaterdag 23 januari: Orgelfeest 2016 in Domkerk Utrecht
Lees ook:Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>