Cultuurzomer Maastricht 2013

Van juni tot en met september beleeft Maastricht een zomer vol cultuur: Cultuurzomer Maastricht. Als kandidaat voor Culturele Hoofdstad van Europa in 2018 zijn er in de meest Bourgondische stad van Nederland de hele zomer evenementen, festivals en voorstellingen met een internationaal karakter. Zo zijn er iedere zondagmiddag de gratis Stadsparkconcerten van Tout Maastricht. André Rieu staat traditiegetrouw op het Vrijthof met zijn Johan Strauss Orkest: op 28 en 29 juni, 5-7 en 12-14 juli.

Al meer dan vijftig jaar zitten de kerkbanken vol tijdens het internationale orgelfestival l’Europe & l’Orgue, dit jaar voor de 53e keer. Tot en met 13 augustus zijn er orgelconcerten in de Sint Servaas Basiliek, de St. Matthiaskerk en de Onze Lieve Vrouwe Basiliek. Tot en met 11 augustus toont het Bonnefantenmuseum in De grote verandering de geboorte van de moderne Russische kunst, van 1895-1917. In Centre Céramique is de familietentoonstelling Kikker is hier! te zien. In augustus zijn er onder meer het Jeu de Boule-toernooi op het Vrijthof (9-11/8), het Vertelfestival (4-7/8) en het Preuvenemint (22-25/8). In september is er het festival Bruis (7-8/9), wordt het culturele seizoen geopend tijdens het Parcours (8/9) en Musica Sacra Maastricht (19-22/9). Over de grens zijn er onder meer Pukkelpop in Hasselt (15-17/8), Cultuurzomer Luik en Cultuurzomer Tongeren.

Lees ook:Maastricht Preuvenemint 2012
Lees ook:Preuvenemint Maastricht 2011
Lees ook:Heiligdomsvaart Maastricht
Lees ook:Maastricht: During TEFAF 2014
Lees ook:Preuvenemint Maastricht 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>