Maastricht Preuvenemint 2012

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Het Vrijthof in Maastricht is van donderdag 23 tot en met zondag 26 augustus 2012 voor de 31e keer omgebouwd tot een mega openluchtrestaurant: Preuvenemint (2013: klik hier). Het grootste eetfestijn van Nederland trekt ieder jaar meer dan100.000 bezoekers. ‘Kom ‘preuve’ bij de diverse stands en laat je verrassen door de culinaire smaakexplosies’, meldt de website, ‘zowel in culinaire als muzikale sferen’. Ongeveer dertig restaurants en cateraars bieden de mogelijkheid van alles te komen ‘preuve’, Maastrichts voor proeven. Tussen de stands van de restaurants zijn een aantal biertenten.

 

Het maakt onderdeel uit van Cultuurzomer Maastricht, de opmaat naar 2018, wanneer Maastricht de Culturele Hoofdstad van Europa wil zijn. Naast het culinaire eetfestijn is er een uitgebreid muzikaal programma. Guido’s Orchestra verzorgt zondag vanaf 12.30 uur een open air concert. Een aantal restaurants uit Maastricht zetten hun beste beentje voor op het Preuvenemint met 27 stands op het centrale stadsplein. De toegang tot het plein is gratis; openingstijden: zie website.  Eten en drinken wordt betaald wordt met zogenaamde ‘preuvenelappen’, voor twee euro per stuk in de voorverkoop verkrijgbaar bij VVV Maastricht en tijdens het evenement aan de kassa’s op het Vrijthof. Een deel van de opbrengst gaat altijd naar een goed doel.

Lees ook:Preuvenemint Maastricht 2011
Lees ook:Preuvenemint Maastricht 2013
Lees ook:Preuvenemint 2010 in Maastricht
Lees ook:Preuvemenint Maastricht 2014 in teken van 200 jaar Koninkrijk
Lees ook:Preuvenemint op Vrijthof in Maastricht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>