Open Toren Dag Amsterdam

IMG_20160410_141611Zaterdag 9 maart 2013 beleeft Amsterdam voor het eerst een Open Toren Dag: van 10.00 tot 16.00 uur openen een aantal historische en moderne torens in de hoofdstad gratis de deuren (2014: klik hier). Gratis, maar ‘in verband met de veiligheid’ zijn polsbandjes vereist. De rode polsbandjes voor de Westertoren, Oudekerkstoren,, Zuiderkerkstoren en Posthoornkerk zijn al vergeven. Ook de wandelingen langs historische torens door gids Peter van Ruijven zitten vol.Maar er blijven nog genoeg andere torens over, maar alleen met een groen polsbandje, op te halen bij de ingang of receptie van de deelnemende torens.

De Waag, de Toren van de beurs van Berlage, de Montelbaanstoren, het Mövenpick Hotel, de toren van Ransdorp, het Fletcher Hotel en het Lloyd Hotel zijn nog wel te bezoeken. Daarnaast zijn er activiteiten rondom de torens van Amsterdam. Zo luiden de klokken van de toren van Ransdorp (bij Amsterdam-Noord) een bieden verschillende carillons een muzikale opening. muzikale opening. In de promenade van Hotel De L’Europe is een expositie van een particulier verzamelaar over de Munttoren. Deelnemers aan de fotowedstrijd kunnen een bezoek aan de koepel van het Paleis op de Dam (voor twee personen) winnen of een bezoek bovenin de Rembrandtoren (bij het Amstel station; met 4 personen) of een bezoek aan Toren Overhoeks (het voormalig Shell-gebouw aan de noordoever van het IJ, met maximaal 20 vrienden).

Lees ook:Open Toren Dag 2015 in Amsterdam
Lees ook:Open Toren Dag 2016 in Amsterdam
Lees ook:Open Toren Dag Amsterdam
Lees ook:Zaterdag 25 maar: vijfde Open Torendag Amsterdam
Lees ook:Beklim de Posthoornkerktoren in Amsterdam!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>