Open Toren Dag Amsterdam

I-amsterdam1Op zaterdag 29 maart vindt in Amsterdam voor de tweede keer de Open Toren Dag plaats (2015: klik hier). Historische en moderne torens openen de deuren, zoals de torens van de Zuiderkerk, de Oudekerk en de Westerkerk, maar ook hedendaagse torens als het Mövenpick Hotel aan het IJ en het Fletcher Hotel (het nieuwe designhotel langs de A2), toren Overhoeks (de voormalige Shell-toren op de noordoever van het IJ)  en de ABN AMRO Toren aan de Zuidas.  De officiële opening is om 10.00 uur, wanneer de Amsterdamse architect Pi de Bruyn de klok luidt op de toren van de Beurs van Berlage.

Daarna speelt het VU carillon aan de Zuidas en luiden de klokken van de Ransdorper toren in Noord. Naast beklimmen van torens zijn er activiteiten voor jong en oud: een tekenwedstrijd voor basisschool leerlingen, een fotowedstrijd, segneersessies, exposities, rondleidingen en tours en er wordt muziek gespeeld op hoog niveau.

Tekenwedstrijd: Maak de Torentekening af!

Speciaal voor kinderen in het Amsterdamse basisonderwijs wordt er de Open Toren Dag Tekenwedstrijd georganiseerd. Via deze site kunnen kinderen één van de drie af te maken tekeningen downloaden en tijdens de Open Toren Dag Amsterdam 2014 ophangen aan de waslijn  in de Berlagezaal in de Beurs van Berlage. De tekeningen zijn gemaakt door: Georgien Overwater, illustartor van kinderboeken, Constant Broeren en Tim Killiam, Amsterdamse tekenaar van de Amsterdamse grachtenpanden. Ieder kind kan zijn of haar tekening tussen 12.00 en 15.00 uur persoonlijk komen inleveren bij Georgien. Zij legt kinderen ook uit hoe ze haar tekeningen maakt.

In de Berlagezaal liggen genoeg kleurplaten en kleurpotloden op tafels, waar kinderen nog de hele dag één van de drie tekeningen kunnen inkleuren. Aan de muur van de Berlagezaal hangt het werk Torens van Amsterdam van de New Yorkse/Amsterdamse kunstenaar Tim Killiam. Helaas is Tim begin februari dit jaar onverwachts overleden. Daarom is dit een ode aan hem en al zijn prachtige werk! Rond 27 april 2014 wordt via Facebook bekendgemaakt wie de mooiste tekeningen heeft gemaakt. Wat je kunt winnen, is te lezen in de rechterkolom.

Tekenwedstrijd regels:
- Vergeet niet  je gegevens in te vullen.
- Je kunt alleen meedoen met een van de drie tekeningen op deze site.
- Zelfgemaakte tekeningen doen niet mee aan deze wedstrijd.
- Je mag maximaal 3 tekeningen inzenden.
- Over de uitslag is geen correspondentie mogelijk.

 

Lees ook:Open Toren Dag 2015 in Amsterdam
Lees ook:Open Toren Dag 2016 in Amsterdam
Lees ook:Zaterdag 25 maar: vijfde Open Torendag Amsterdam
Lees ook:Open Toren Dag Amsterdam
Lees ook:Beklim de Posthoornkerktoren in Amsterdam!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>