Swingin’ Groningen 2012

Tot en met zaterdag 14 juli 2012 is de binnenstad van Groningen het decor voor Swingin’ Groningen: door de jaren heen een festival waar jazz, soul en jazzdance de boventoon voerden, met in het verleden een keur aan artiesten uit binnen- en buitenland. De concerten op de buitenpodia zijn gratis; alleen het grillige zomerweer kan het festijn verpesten. Vrijdag- en zaterdagavond vindt verdeeld over vier podia in de binnenstad Swingin’ Groningen Open Air plaats: op de Grote Markt, het Waagplein, Ellebogen en het Poeleplein.

 

Zaterdag wordt de binnenstad van Groningen overdag onveilig gemaakt door aanstormend talent, tijdens de Round Town Jazz Tour. Op de route van het station naar de binnenstad zijn op verschillende locaties acts te zien en te horen van toptalent van morgen, onder het motto ‘energizing future talent’. Levende legende Dr. Lonnie Smith (1942, USA) treedt vrijdagavond vanaf 21.00 uur op de Grote markt op met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Deze unieke samenwerking belooft het hoogtepunt te worden van het jazzfestival.

Lees ook:Rotterdam North Sea Round Town
Lees ook:Landelijke intocht Sint in Groningen
Lees ook:North Sea Round Town 2014
Lees ook:Haarlem Jazz & More
Lees ook:Haarlem Jazz & More 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>