Holland Animation Film Festival 2012


Woensdag 28 maart tot en met zondag 1 april 2012 vindt in Utrecht de 15e editie plaats van het Holland Animation Film Festival (HAFF; 2013: klik hier): animatie in al haar variaties, dit jaar voornamelijk in het Louis Hartlooper Complex. Het festival biedt een uitgebreid programma met korte en lange films, wereldpremières, thematische programma’s, competities, webanimaties en retrospectieven. Daarnaast is er een educatief programma en zijn er lezingen, masterclasses en talkshows. 

Het HAFF heeft een speciale band met China. Tijdens de vorige editie in 2010 was de Chinees Sun Xun artist in residence. Animatie maakt een stormachtige ontwikkeling door in dit land; ‘Independant China’ toont werk van de nieuwe generatie eigenzinnige filmmakers en beeldend kunstenaars die de laatste twee decennia in China aan de weg timmeren. Het zijn vrijwel allemaal jonge mensen van na de Chinese Culturele Revolutie en sommigen zelfs van na de protesten op het Pein van de Hemelse vrede. Bijzonder onderdeel belooft HAFFgames te worden en daarnaast is er opnieuw aandacht voor strips. Op zaterdag 31 maart vindt in de Janskerk voor de derde maal de KunstStripBeurs plaats: gratis toegankelijk, van 10.00 tot 17.00 uur. Zo’n 70 (strip)tekenaars, ontwerpers en illustratoren, van beginnende talenten tot gevestigde namen, tonen hun werk. Op de beurs wordt het nieuwe stripboek ‘Levenslicht’ gepresenteerd.

Lees ook:Holland Animation Film Festival
Lees ook:Holland Animation Film Festival in Utrecht
Lees ook:Holland Animation Film Festival 2009
Lees ook:Kunst Strip Beurs Utrecht
Lees ook:Holland Animation Film Festival 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>