Holland Animation Film Festival 2009

Woensdag 4 tot ne met zondag 8 november 2009 vindt in Utrecht de 13e editie plaats van het Holland Animation Film Festival (HAFF): in City/Movies, Filmtheater ’t Hoogt en Theater Kikker (editie 2013: klik hier). De openingsfilm draait woensdagavond in de bioscoop City: ‘First Squad, The Moment of Truth, een Japans/Russische animatiefilm die al eerder draaide in Cannes en andere internationale filmfestivals. Het is een kruising tussen documentaire en fictie en één van de tien producties die draait in een special met Japanse films: ‘Japan Imaginative Power’.

Woensdagavond vindt ook de wereldpremière plaats van de korte productie ‘Red-end and the Seemingly Symbiotic Society’ van de Nederlanders Robin Noorda en Bethany de Forest. De animatiefilm over mieren dingt met 46 andere producties mee naar de Publieksprijs Nederlandse Animatie, die zaterdag wordt uitgereikt tijdens de Kunststripbeurs in de Janskerk. Het HAFF bestaat uit verschillende internationale competities, waarvoor uit 1300 aanmeldingen binnenkwamen. In de competitie Opdrachtfilms zijn 89 producties te zien, waaronder veel commercials en videoclips. Het programmaonderdeel The Cutting Edge is een wisselwerking tussen film, beeldende kunst, games en internet. Naast het hoofdprogramma zijn er retrospectieven, presentaties en talkshows. Op de gevel van het Utrechtse stadhuis is elke avond de projectie ‘Handleidingen’ van Maarten Isaäk te zien.  Zie ook: animatie.blog.

Lees ook:Holland Animation Film Festival in Utrecht
Lees ook:Holland Animation Film Festival
Lees ook:Holland Animation Film Festival 2010
Lees ook:Holland Animation Film Festival 2012
Lees ook:Kunst Strip Beurs Utrecht

1 Reacties // Reageer

One thought on “Holland Animation Film Festival 2009

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>