Breda Jazz Festival 2011

IMG_20161019_141246Van donderdag 2 tot en met zondag 5 juni 2011 vindt de 41e editie plaats van het Breda Jazz Festival (2013: klik hier). Het oudste en grootste van Nederland en Europa vindt altijd in het hemelvaartsweekend plaats en staat op de 20e plaats van publieksevenementen in Nederland. Daarmee staat Breda ver vóór vergelijkbare festivals als Jazz in Duketown Den Bosch (54), Amersfoort Jazz (64), Haarlem Jazzstad (74) en North Sea Jazz (98). De opening van het festival is bij het Holland Casino Podium op de Grote Markt. Op 18 podia vinden 185 optredens plaats.

 

Daarnaast zijn er streetparades door de binnenstad van Breda. Beroemd is de Parapluutjesparade op zondag. Alle buitenconcerten zijn gratis; concerten binnen variëren van 12,50 tot 20 euro. Veel muzikanten komen uit het buitenland, maar ook lokale en regionale bands krijgen alle aandacht. Net als vorig jaar is er aan de vooravond een reünie van oud-medewerkers –en bestuursleden: op woensdagavond in hotel Keyser. Ook dit jaar kunnen bezoekers zelf ook aan de slag bij workshops en aansluitend spelen voor het publiek. Zo is er  een New Orleans Brassband improvisatieworkshop en een percussie workshop. Daarna mogen de deelnemers meelopen –en spelen in de Parapluutjesparade. Het festival vindt plaats donderdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 01.30 uur en zondag van 10.00 tot 20.00 uur. Er rijden pendelbussen tussen de parkeerplaats bij het NAC stadion en het festivalterrein. Parkeren is gratis; een retourtje kost 65 cent.

Lees ook:Breda Jazz Festival 2010
Lees ook:Breda Jazz Festival 2013
Lees ook:Breda Jazz Festival 2012
Lees ook:Breda Jazz Festival 2014
Lees ook:Breda Jazz Festival is gered

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>