Breda Jazz Festival is gered

IMG_20161019_141246In Breda klinkt van donderdag 21 tot en met zondag 24 mei 2009 overal in de binnenstad jazzmuziek. Op 21 mei opent om 13.00 uur het 39e Breda Jazz Festival op een podium op de Grote Markt (editie 2013: klik hier). Het spande er even om, of het kon doorgaan, want begin dit jaar trokken enkele hoofdsponsors zich terug en gaapte er een gat in de begroting. De organisatie wist in totaal 430.000 euro aan sponsorgeld binnen te halen en daarmee de begroting sluitend te maken. Het festival is gered en dat is maar goed ook, want het is het oudste en inmiddels grootste jazzfestival in Nederland én Europa. Jaarlijks komen er 250.000 bezoekers op af.

 

Het festival begint altijd op Hemelvaartsdag. Staatssecretaris van Defensie Jack de Vries opent het festival samen met de burgemeester van Breda om 13.00 uur op de Grote Markt. Minister Plasterk van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen woont zondag het gospelconcert bij in de grote Kerk. Dan treedt onder andere de winnaar van het tv-programma ‘Korenslag’ op: het Fontys Jazz Choir. Na de opening zijn er buitenconcerten in de historische binnenstad, straatparades, beiaardierconcerten en binnenconcerten in onder andere kerken en twee Spiegeltenten. Alle buitenconcerten zijn gratis, net als een aantal binnenconcerten, maar sommige concerten kosten 10 tot 20 euro.

Lees ook:Breda Jazz Festival
Lees ook:Breda Jazz Festival 2013
Lees ook:Breda Jazz Festival 2011
Lees ook:Breda Jazz Festival 2012
Lees ook:Breda Jazz Festival 2014

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Breda Jazz Festival is gered

  1. Pingback: Eropuit op Hemelvaartsdag | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>