Robodock terug in Amsterdam

Na een afwezigheid van twee jaar komt cultuurfestival Robodock terug in Amsterdam: vrijdag 24 en zaterdag 25 september 2010 op het NDSM terrein in Amsterdam-Noord. In 2007 vond het laatste en grootste Robodock ooit plaats. Toen het jaar erop de plannen voor de volgende editie al in volle gang waren, werden de Docklandhallen vanwege de vondst van asbest gesloten. Na twee jaar afwezigheid komt het festival terug, zij het afgeslankt: twee in plaats van vier dagen en er worden minder toeschouwers toegelaten.

 

Robodock ontstond in 1998 als ‘culturele zelfverdediging’ en groeide uit tot één van de meest inventieve culturele festivals ter wereld. Maar de rafelranden van de stad worden netjes omzoomd: vrijplaatsen voor ongepolijste creativiteit moeten wijken. De verbranding van de vuurvogel ‘symboliseert Robodocks zwanenzang’, aldus de aankondiging: met de verbranding van de oude Fenix komt er een einde aan de oude festivalvorm, om ruimte te bieden aan een nieuwe, creatieve en duurzame toekomst. Een eeuw geleden schreef Strawinkski zijn spraakmakende ballet ‘De Vuurvogel’: de vogel strijkt neer op een nest in het water bij het festivalterrein, dat is vormgegeven met industrieel restmateriaal. Bezoekers kunnen meebouwen aan het nest van de Fenix, door teksten en bootjes aan de brandstapel toe te voegen. Robodock begint en eindigt vroeger dan anders: vrijdag gaat het terrein open om 16.00 uur, zaterdag om 11.00 uur. Beide dagen eindigen de acts om 23.00 uur. Tickets: zie website.

Lees ook:Tienertoer is weer terug
Lees ook:Jumping Indoor Maastricht is terug
Lees ook:Live at Westerpark 2010 in Amsterdam
Lees ook:Geboorte giertje in Dierenpark Amersfoort
Lees ook:Parade Open Air in Den Bosch

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>