Tienertoer is weer terug

De Tienertoer is terug van weggeweest. Na een afwezigheid van 17 jaar kunnen jongeren van 12 tot en met 18 jaar deze zomer weer drie of vier dagen onbeperkt reizen door Nederland. Er is één restrictie: ze moeten de Cultuurkaart CJP (Cultureel Jongeren Paspoort) hebben, waarmee jongeren korting kunnen krijgen op theaters, musea, bioscopen en andere culturele instellingen, maar ook in winkels.

 

En nu ook met de Tienertoerkaart, zo meldt CJP. De eerste editie van de Tienertoer stamt uit 1969 en wilde jongeren stimuleren met het openbaar vervoer te reizen, familie te bezoeken en al reizende dingen te leren over aardrijkskunde en geschiedenis. Deze zomer gaat het om een proef. Daarna bekijken CJP en NS of de Tienertoer definitief terugkomt. CJP is er om jongeren naar culturele activiteiten te lokken. ‘De Tienertoer is het perfecte excuus om dat te doen’, aldus CJP-directeur Walter Groenen.

Lees ook:Niet vrij reizen op 5 december
Lees ook:OV staakt heel etmaal in drie grote steden
Lees ook:Ook spitsstaking bij OV in Amsterdam en Den Haag
Lees ook:OV grote steden in oktober 24 uur plat
Lees ook:Strippenkaart donderdag 3 november ter ziele

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>