Peije Dei 2010 Drachten

Zaterdag 5 juni 2010 vindt in Drachten de 35e editie plaats van het straatfestival Peije Dei: de Uitmarkt van het Noorden die een podium biedt aan amateurs en semi-professionals (2016: klik hier). Voor velen was dit de opstap die bepalend was voor een succesvolle loopbaan. Jaarlijks komen er zo’n 25.000 mensen op deze happening af. Zaterdag is het vanaf 13.00 uur weer één el al muziek en theater in het centrum van Drachten.

Met tien podia in de binnenstad,  voorstellingen en demonstraties van dansgroepen en sportscholen, steltlopers, jongleurs en straattheater. Net als vorig jaar levert Jan IJsbranda animatie. Ieder jaar organiseert de winkeliersvereniging H&I een aantal activiteiten in het centrum van de Friese stad, waaronder de Peie dei. Afgelopen donderdag vond de jaarlijkse braderie en rommelmarkt plaats op het Museumplein.

Lees ook:Peije Dei Drachten 2013
Lees ook:Peije Dei straatfestival Drachten
Lees ook:Zaterdag 4 juni: straatfestival Peije Dei in Drachten
Lees ook:Visserijfeesten Breskens 2010
Lees ook:Fries StraatFestival 2015 in Leeuwarden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>